Korfbalcoach Edwin Jansen (ex-Twist):’Misschien einde korfbaljaar?’

VLAARDINGEN – Korfbalcoach Edwin Jansen, die vorig seizoen nog actief was in Vlaardingen bij SC Twist, heeft dinsdag in het Albrandswaardsdagblad.nl zijn zorgen geuit over de genomen corona-maatregelen voor de amateursport voor voorlopig de komende vier weken. ,,Natuurlijk heb ik er begrip voor, maar ik baal wel,” zegt de huidige coach van eersteklasser RWA uit Albrandswaard dat in de huidige competitie op het veld al won van ckc Maassluis.

,,De crisis moet bedwongen worden en het aantal besmettingen moet worden terug gedrongen, maar ik baal puur vanwege het sportieve en sociale belang. Met RWA zaten we net op het veld in een goede flow en het vertrouwen is echt groeiende, en dat proces wordt nu helaas onderbroken,” stelt hij op de site van het mediumm waar hij ook een vermoeden uit over de duur van de stop op de sport. ,,In deze sport heb je met binnen en buiten te maken, waardoor ik vermoedt dat het voor ons geen kwestie van weken is, maar zelfs maanden. En dat we daardoor mogelijk zelfs dit jaar niet meer in actie komen.”

Twist
Vorig seizoen stond Jansen nog aan het roer in de regio Waterweg. Alleen zijn vertrek bij SC Twist kwam vrij abrupt. Zijn vetrek aldaar hakte er best wel in, zeker als na gesprekken eerst blijkt dat de club niet door wil, maar op aandringen van de spelersgroep alsnog overstag gaat, dan voelt dat anders. In hetzelfde medium gaf Jansen een korte uitleg. ,,Na tweemaal aandringen door de selectie om alsnog in gesprek te gaan, heb ik dat wel aangehoord. Ik heb toen gezegd dat ik er serieus over na moest denken. En uiteindelijk voelde het niet goed meer en was er van mijn kant te weinig vertrouwen. Maar het deed en doet wel pijn als een groep en coach met elkaar door willen dat er een kink in de kabel komt door anderen. Zeker gezien het feit dat ik al ruim 17 jaar lid was van de club. Het was wel mijn club waar ik meerdere functies als voorzitter TC en in het bestuur heb gezeten. Dan doet dat extra pijn en dat het dan zo moest eindigen is doodzonde.” Voor nu ligt het vizier op RWA. Daarmee staat hij momenteel vijfde in de eerste klasse met zes punten uit vijf duels.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl