Lefgozer Van Crooij redt Sparta Rotterdam met schitterende vrije trap

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft goede zaken gedaan in de degradatiestrijd. De Rotterdammers haalden een bonuspunt bij AZ, dankzij een mooie vrije trap van Vito van Crooij in de laatste seconde van het duel: 1-1.

Sparta had een tumultueuze week achter de rug. Trainer Henk Fraser stapte op en werd vervangen door Maurice Steijn. De hand van de nieuwe trainer was direct zichtbaar op het veld. Sparta viel meer aan, maar stond daardoor ook een stuk meer kansen toe. AZ had in de eerste helft zeker vier grote kansen om op voorsprong te komen, maar dankzij Okoye en slecht afwerken van de Alkmaarders stond het bij rust nog 0-0. Sparta had via Namli en Thy overigens ook twee grote mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar ook zij misten.

In de tweede helft kwam AZ op voorsprong. Aan de goal zat een lucht van buitenspel, maar de VAR had gek genoeg niet de benodigde camera posities om er een uitspraak over te kunnen doen. Tot groot ongenoegen van het stadion bleef de 0-1 van Pavlidis daarom op de borden staan.

Sparta leek even van slag en AZ combineerde naar nog een goede aanval, maar Okoye liet zien dat zijn vorm terug was en pakte een venijnig schot in de korte hoek. Dit leek het sein van Sparta om de aanval te gaan zoeken.

In het laatste half uur was Sparta dominant. AZ kwam amper nog aan voetballen toe en de Rotterdammers regen de kansen aaneen. Eerst redde doelman Vindahl op den poging van Thy en niet veel later haalde AZ op inzetten van Beugelsdijk en Van Crooij de bal van de doellijn. De grootste kans was echter voor Mijnans, die van drie meter af kon werken maar zijn inzet over het Alkmaarse doel zag verdwijnen.

Zo leek Sparta ondanks een goede wedstrijd net geen resultaat te gaan halen tegen AZ, maar dat was gerekend buiten Vito van Crooij. Sparta kreeg een vrije trap op een gevaarlijke plek en Van Crooij nam deze bal in één keer, ondanks dat veel van zijn teamgenoten inclusief Okoye in het strafschopgebied stonden. Hij zag zijn bal perfect langs de paal in het dorp belanden, wat tot een ware ontploffing van de supporters op het kasteel leidde. Sparta leeft nog en gaat spannende weken tegemoet in de strijd tegen degradatie.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl