‘Legalisering gokwet biedt mogelijkheden voor Feyenoord’

Gokken op internet wordt legaal in Nederland. De Eerste Kamer stemde dinsdag in met een wetsvoorstel om dit mogelijk te maken. GroenLinks pleitte er nog voor om reclame voor de toekomstige legale goksites te verbieden, maar hier was een meerderheid tegen.

Voor de Betaald Voetbal Clubs in Nederland zou het toestaan van meer bedrijven en het legaal maken van online gokken mogelijk ook positief zijn voor voetbalclubs. Onder meer Unibet is al jaren actief in de shirtsponsoring en zal mogelijk ook veel geld investeren in het veroveren van de Nederlandse markt. Onder meer Feyenoord, dat nog op zoek in naar een nieuwe shirtsponsor, zou een aantrekkelijke partner zijn voor dergelijke partijen.

Het onderwerp verdeelde de coalitie in de senaat. VVD en D66 stemden voor, samen met de PvdA en de PVV. De christelijke coalitiepartijen CDA en CU stemden tegen, evenals de SGP, de Partij voor de Dieren, de Onafhankelijke Senaatsfractie, 50PLUS en de SP. De Tweede Kamer ging in 2016 al akkoord met de legalisering.

Het wordt nu mogelijk duidelijke regels op te stellen voor gokwebsites en deze te handhaven, zo redeneert het kabinet. Ook kunnen aanbieders bijvoorbeeld worden verplicht geld te storten in een fonds dat gokverslaving moet tegengaan.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl