Logisch onbegrip bij Cambuur, De Graafschap en FC Utrecht

Waar ADO Den Haag en RKC Waalwijk opgelucht adem konden halen aan het einde van een spannende vrijdagmiddag, was er logisch veel onbegrip bij Cambuur en De Graafschap, dat hun promotie naar de Eredivisie de mist in zag gaan en FC Utrecht, dat naast Europees voetbal grijpt.

Ondanks een enorme voorsprong in de Keuken Kampioen Divisie is er geen promotie voor Cambuur. Directeur Ard de Graaf heeft het over een onwerkelijke achtbaan. ,,Het is onbegrijpelijk wat je meemaakt op zo’n digitale middag. Het was ongekend wat we hebben meegemaakt. Het was chaotisch, een enorme rollercoaster. Het is onbegrijpelijk wat je meemaakt op zo’n middag. Hoe is dit mogelijk?”

Cambuur-directeur De Graaf: ,,Het was chaotisch, een enorme rollercoaster.”

Ook zijn trainer Henk de Jong (foto) begrijpt er niet veel van. ,,Er waren drie goede argumenten om ons wel een stap te laten maken. Allereerst sta je een straatlengte van elf punten voor. Dat zegt wel iets. Daarnaast kiest de KNVB ervoor om bij de toewijzing van de tickets voor Europees voetbal wél naar de ranglijst te kijken maar bij promotie en degradatie niet. Dat valt toch niet uit te leggen? De KNVB legt het op het bordje van de clubs. Die moeten dan maar stemmen. Zestien clubs zijn voor, negen zijn tegen. Dan heb je een overduidelijke meerderheid. Maar door de negen clubs die geen stem hebben uitgebracht is nu de conclusie dat er geen meerderheid is voor het besluit. Het is ongelofelijk.”

Mike Snoei: ,,Nu ga je kalkoenen vragen wat ze van Kerstmis vinden.”

Mike Snoei, trainer van De Graafschap, is woest op de KNVB. ,,De teleurstelling is enorm groot, niet normaal. Dit is zo onrechtvaardig. Ook omdat de voorsprong zo enorm groot is”, liet hij weten aan Omroep Gelderland. De woede van Snoei richt zich ook tegen het feit, dat de stemming onder de clubs terzijde is geschoven door de KNVB. Zestien clubs waren voor promotie en degradatie, negen clubs waren tegen en negen clubs onthielden zich van stemming. Snoei: ,,Waarom ga je dan stemmen? Het hele idee van stemmen vond ik al waardeloos. Nu ga je kalkoenen vragen wat ze van Kerstmis vinden.”

,,FC Utrecht accepteert het voorgenomen besluit van de verdeling van de Europese tickets niet.”

FC Utrecht stapt naar de rechter, naar aanleiding van het besluit van de KNVB om de Europese tickets toe te kennen aan de top-vijf van de Eredivisie. FC Utrecht stond voor de onderbreking van de competitie zesde en had bovendien nog de bekerfinale tegen Feyenoord tegoed. De club staat nu echter met lege handen, geen ticket voor Europees voetbal. ,,FC Utrecht accepteert het voorgenomen besluit van de verdeling van de Europese tickets niet en schroomt er niet voor om het besluit – om geen ticket toe te kennen aan de Domstedelingen – aan te vechten bij de voorzieningsrechter en de UEFA. De KNVB heeft in de toelichting met geen woord gesproken over het feit dat FC Utrecht een wedstrijd minder heeft gespeeld dan Willem II en bij winst de Tilburgers zou inhalen op de ranglijst”, klinkt het in het Utrechtse kamp

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl