Loting KNVB-beker op zaterdagavond

Zaterdagavond vindt de loting plaats voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. In het FOX Sports-programma ‘De Eretribune’ wordt bekend wie de volgende tegenstander van ADO Den Haag wordt. Tevens zal het vervolg van het bekertoernooi er anders uit komen te zien.

De KNVB maakte dinsdag namelijk bekend dat het bekertoernooi zonder de nog overgebleven amateurclubs verder zal gaan. Volgens de coronamaatregelen van de overheid mag er door de amateurclubs in ieder geval tot half december niet gevoetbald worden. Hierdoor zag de bond zich genoodzaakt om tot dit besluit te komen.

Gevolgen

Het niet langer deelnemen van amateurverenigingen aan het toernooi om de TOTO KNVB Beker heeft gevolgen voor de rest van het toernooi. In de loting voor de tweede ronde van het bekertoernooi worden de volgende betaald voetbalclubs meegenomen:

  • De elf winnaars van de betaald voetbalclubs die in oktober onderling tegen elkaar hebben gespeeld;
  • De acht betaald voetbalclubs die de wedstrijd tegen amateurverenigingen niet hoeven te spelen en automatisch doorgaan naar de tweede ronde;
  • De vier betaald voetbalclubs die uitkomen in de groepsfase van de Champions League en de Europa League.
  • Om in de achtste finales tot zestien clubs uit te komen, zullen er in de tweede ronde door veertien betaaldvoetbalclubs zeven wedstrijden worden gespeeld. Daarnaast zullen er negen betaaldvoetbalclubs worden vrijgeloot en automatisch doorstromen naar de achtste finales.

Speeldata

De tweede ronde staat gepland voor dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 december. De achtste finales vinden plaats op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 januari 2021.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl