Loting Schiedams kampioenschap 2021 bij Hermes DVS

Aankomende donderdag 8 april zal op het terrein van regerend kampioen Hermes DVS de loting worden verricht van het Schiedams kampioenschap 2021. Het toernooi zal, in tegenstelling tot de eerdere edities waarin alle wedstrijden op 1 dag werden gespeeld, worden verspreid over hele wedstrijden waarna er halve finales en een finale volgt. In de organisatie wordt samengewerkt met de KNVB die het wedstrijdschema zal verwerken in sportlink. De periode waarin dit zal ingegeven door de corona ontwikkelingen later bekend worden.

8 teams
Door deelname van de 8 Schiedamse teams (HBSS, Excelsior’20(za),  Excelsior’20(zo), SVV, PPSC, Kethel Spaland (za),Kethel Spaland (zo) en Hermes DVS) neemt de strijd om de DUOCARCUP de plaats in van de Regiocup.
Ingegeven door de coronaregels van het RIVM zal het een kleinschalige loting worden. Ook is de onvolprezen Hermes Notaris Jeroen Krabbendam weer van de partij om een goede, eerlijke en transparante loting te waarborgen.

Opzet
Waarin de voorgaande edities van het kampioenschap op 1 dag werd gespeeld wordt er nu ingezet op hele wedstrijden. De 8 ploegen worden middels loting verdeeld over 2 poules van 4 waarna deze in uit en thuiswedstrijden strijden om de poule winst. De nummers 1 en 2 spelen een halve finale bij de nummer 1 en de finale zal worden gespeeld op neutraal terrein.

Supercup
Naast de strijd om de DUOCAR-cup, als het aan de organisatie ligt, zal ook de strijd om de supercup worden gespeeld. “Afgelopen jaar zijn zowel het Vlaardings kampioenschap als het Schiedams kampioenschap niet gespeeld maar met Hermes DVS en DVO’32 als regerend kampioen staat deze wedstrijd nog zeker op het programma. We hopen ook voor deze ‘old firm’ een passende datum en oplossing te kunnen vinden. Wat in het vat zit verzuurd niet. Dat geldt zeker voor haring en jenever,” aldus Keemink, samen met Marvin Janssen en Ed Molenaar de initiatiefnemers van het evenement.

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl