Luuk van Troost (Excelsior’20) hoopt op cricket in september

Door de coronacrisis bestaat de kans dat er dit seizoen geen serieuze cricketmatch wordt gespeeld. Een regelrechte crime natuurlijk voor de liefhebbers van The King of Sports.,,Mijn hoop is gevestigd op een Twenty/20 toernooi in de maand september,” oppert de 50-jarige preses, een kind van de club.
Luuk van Troost werd allereerst in zijn werk als schoolleider van een school in Voortgezet Speciaal Onderwijs met de coronamaatregelen geconfronteerd.
Het noodscenario kwam uit de kast. Leerkrachten gingen aan de slag met lesgeven op afstand, niet bepaald een succes bij de beperkte leerlingen. En dan te weten dat precies op de avond van Mark Ruttes corona-aankondiging zo;n honderd leerkrachten naar de musical ‘Soldaat van Oranje’ zouden gaan. ,,Hoop dat ik die musical nog tegoed houd met mijn collega’s.
Eenmaal op de hoogte van het virus riep Luuk van Troost herhaaldelijk het cricketbestuur bijeen en had hij ook veelvuldig contact met penningmeester Hans Boeyen. ,,Ik heb meteen contact gezocht met onze coaches Brenton Parchment en Lorenzo Ingram, die beiden in Australië actie waren. Er moesten zoveel mogelijk kosten worden teruggebracht en zij hadden getekende contracten. De overeenkomst met Parchment is afgekocht en Ingram is er inmiddels voor een lager salaris. We mogen blij zijn dat onze hoofdsponsor Nicoverken, van de gebroeders Van Krugten, zo’n gezond bedrijf is.”
Van enige activiteit is zo langzamerhand sprake. De jeugd traint al enkele weken en de voorzitter zegt trots te zijn hoe het met de maatregelen omgaat. Ook de senioren laten zich groepsgewijs in de kooien zien. ,,We hopen binnenkort onderlinge wedstrijden te spelen, mixpartijen en 8-aside. Alle potjes natuurlijk volgens de juiste regels.We willen dit seizoen jonge talenten met de selectie mee laten trainen. Zo doen Jens Blanken (15 jaar) en Jelte van Troost (14 jaar) al volop mee.”
Luuk van Troost, die 30 jaar in de hoofdmacht speelde en meer dan 10.000 runs op het bord bracht, hoopt vanzelfsprekend op partijen waar het om gaat. ,,We hebben ook bij de bond erop aangedrongen om een 20/20 competitie te organiseren, al wordt dat pas in september. De hoofdprijs moet dan zijn het toernooi in La Manga, samen met VOC. Dat is dan pas volgend seizoen. In ons jubileumjaar gaat er al zo veel niet door. Ons hoogtepunt zou een finale zijn van een Internationale crickettoernooi. Laten we hopen dat die wedstrijd volgend seizoen gespeeld kan worden.”

Door: Ton de Leede


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl