Maassluis weer niet bestand tegen druk

REGIO – De korfbalclubs uit de regio kenden geen al te best weekend. Alleen ODO pakte de volle buit door te winnen bij LUNO uit Linschoten: 12-23. Door de zege staan de Maaslanders nu derde in 2H. Maassluis ging thuis onderuit tegen mede-koploper ONDO: 10-15 (zie elders beeld en audio).

 

2G: Maassluis – ONDO 10-15

In een matige topper startte Maassluis nog goed (2-0), maar daarna zakte het snel in en leek de druk weer te veel voor de ploeg van coach Tom Tesselaar. ,,Daar zijn we niet mee bezig geweest, we hadden gewoon een offday.”

 

2G: Kinderdijk – Twist  22-17

Twist speelde tegen Kinderdijk een duel met twee gezichten, waarbij de Vlaardingers het in de eerste helft veel kansen lieten liggen. ,,Zowel aanvallend als verdedigend speelden we te slap,” vond coach Robert Boomstra. ,,Er had echt meer ingezeten, daar balen we wel van.”

 

2G: Vlaardingen – Korbis         14-26

In 2G blijft Vlaardingen laatste. Ditmaal was Korbis véél te sterk voor de promovendus uit onze regio: 14-26. Coach Jan Brugmans baalde als een stekker. ,,We zijn op kwaliteit verslagen,” vond coach Jan Burgmans.

 

2H: LUNO – ODO          12-23

ODO is door de derde zege in 2H opgeklommen naar plek drie. De ploeg uit Maasland was te sterk voor LUNO. In het begon was ODO sterker en legde het veel goede aanvallen op de mat, maar vielen de ballen er nog niet in. Na rust was de wedstrijd snel gespeeld en werd de trukendoos nog even opengetrokken.

 

 3I: Madjoe – Nexus           17-13  (10-8)

Na drie overwinningen in de zaalcompetitie heeft Nexus in 3I de eerste nederlaag moeten slikken. Een opgefokt Madjoe was met 17-13 te sterk voor de formatie van coach Erik Speijer. Nexus liep continu achter de feiten aan, knokte zich terug maar moest daarna weer in de achtervolging.

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie