Makkelijke middag voor Feyenoord in derby tegen Excelsior

ROTTERDAM – Een van de zes Rotterdamse stadsderby’s stond zondagmiddag op het programma in de Kuip. Feyenoord had in dit duel geen kind aan Excelsior en kende geen genade: 5-0.

Al vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat Feyenoord geen cadeautjes wilde uitdelen aan de stadsgenoot. Waar een inzet van Boëtius in de eerste minuut nog gekeerd werd, was het enkele minuten later wel raak voor de buitenspeler, op aangeven van Toornstra. Even later was diezelfde tandem verantwoordelijk voor de 2-0. Ditmaal was Boëtius de aangever en Toornstra de doelpuntemaker. Vilhena zorgde vlak voor rust zelfs voor de 3-0. Excelsior creëerde in het eerste bedrijf vrijwel niets en moest lijdzaam toezien hoe Feyenoord met een comfortabele voorsprong de kleedkamers in ging.

Na rust was eenzelfde beeld zichtbaar. Feyenoord viel aan en Excelsior moest louter verdedigen. Het vierde doelpunt van Berghuis was metaforisch voor het duel. De aanvaller kon meters maken zonder aangepakt te worden door de Excelsior verdediger en zorgde zo vanaf pakweg 20 meter voor de 4-0. Een eigen doelpunt van De Wijs completeerde de vijfklapper van Feyenoord in een euforische kuip.

Na de overwinning bezet Feyenoord de vierde plaats in de Eredivisie, met 51 behaalde punten. Excelsior hoeft zich geen zorgen te maken na de nederlaag. De ploeg lijkt veilig te zijn in de strijd om handhaving.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl