Manders (ECV): ‘Houden nog geen rekening met doemscenario’s’

Mattijs Manders, tegenwoordig directeur van de ECV – en voorheen directeur bij ADO Den Haag – wil nog geen rekening houden met het niet uitspelen van de competitie, liet hij in een interview met FOX Sports weten.

Die kans lijkt wat groter, nu dinsdag het besluit is genomen het EK door te schuiven naar de zomer van 2021. ,,Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat dit het enige besluit is, dat genomen kon worden. Iedereen had er ook wel rekening meegehouden”, zei Manders in dat vraaggesprek met de sportzender.

Uitspelen

,,Wij willen natuurlijk ook nog altijd onze competitie uitspelen. Iedereen had in de gaten: voor eind mei, dat is een mission impossible. Dus ik denk dat iedereen het een goed en wijs besluit vindt om het nu al bekend te maken.” Ook houdt Manders nog geen rekening met doemscenario’s. ,,Op dit moment is nog steeds het streven dat de Eredivisie op 30 juni volledig is uitgespeeld. Dat kan met of zonder publiek. Dat kan met midweekse programma’s.”

Omvallen

Manders liet ook weten, dat hij dagelijks met de Eredivisieclubs een conference call heeft. De vele aanvragen van clubs voor arbeidstijdverkorting vindt de ECV-voorzitter nog niet zorgelijk. ,,Op deze manier probeer je toch gewoon iedereen aan boord te houden, totdat we weer met z’n allen aan de slag kunnen. Ik denk juist dat clubs dit doen om veiligheid voor personeel te waarborgen.” Ook is hij niet echt bang dat clubs zullen omvallen, hoewel ook de bomen niet tot aan de hemel groeien. ,,Maar het is wel zo dat naarmate dit echt langer gaat duren, en dan heb ik het over maanden, het problemen gaat opleveren. Het kan op termijn wel een onderwerp worden waar we over nadenken”, aldus Manders tegen FOX Sports.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl