Manuel Vissers (Kethel Spaland): “leren om zakelijker te spelen”

Op het mooie sportcomplex van VDL werd onder hevige regenbuien door Kethel Spaland (za) met 2-2 gelijkgespeeld tegen de ploeg van Schiedamse oefenmeester Henk Salari. De Schiedammers begonnen goed en creëerde in de eerste 10 minuten 2 goede kansen waarbij de vrije kopkans van Wuister er gewoon in had gemoeten .
Daarna nam de thuisploeg het veldspel in handen wat uiteindelijk in de 24e minuut wel in een doelpunt resulteerde.
In de 2e helft waren het de Schiedammers die het spel dicteerden en werd de ene na de andere kans gecreëerd. De paal , de keeper en ook het matige afronden voorkwamen de doelpunten. In de 73e minuut viel de treffer dan toch door een fraaie kopbal van Dion van Berkel en in de 76e minuut was het weer raak. Een indraaiende vrije trap van Silva de Freitas ging aan een ieder voorbij en viel binnen bij de 2e paal. VDL zette aan in het laatste kwartier maar Kethel hield stand , tot 4 minuten voor tijd toch de gelijkmaker viel uit een afstandsschot.

Kethel Spaland Trainer Manuel Vissers keek na afloop met gemengde gevoelens terug op het duel;
“ in de 1e helft werden taken niet goed uitgevoerd, waren de spitsen niet scherp en hielden de bal niet lang genoeg in bezit . Duels werden te slap gespeeld en vanuit de opbouw werden ballen onnodig ingeleverd .
In de 2e helft heeft de ploeg goed gepresteerd, mooie combinaties en veel kansen gecreëerd. Even leek het erop alsof de goal  niet meer zou vallen maar dan maken we er toch nog 2 en heb je de wedstrijd in handen.
Mijn ploeg moet dan nog leren om zakelijker te spelen en op eigen helft niet alles meer voetballend willen oplossen met het risico op een tegentreffer. Dat is nu wel gebeurd en daar moeten ze van leren . We hebben nu teveel achter elkaar gelijkgespeeld en dan wordt het in deze poule lastig om een plekje op te schuiven”


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl