Het bestuur van MVV’27 is verheugd te kunnen melden dat de Technische Commissie met hoofdtrainer Marcel van Wieren en de overige leden van de technische staf overeenstemming heeft bereikt over het verlengen van de contracten voor komend seizoen 2022-2023. Hakan Copur (momenteel trainer van het tweede elftal) krijgt de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen en schuift als assistent-trainer door naar het Eerste elftal. Samen met Arno van Nierop staat er een complementaire technische staf voor de groep voor het komend seizoen. Derhalve gaat MVV ’27 nu op zoek naar een nieuwe trainer voor het talentvolle tweede elftal, dat momenteel acteert in de Reserve 1e Klasse.

Positieve ontwikkeling huidige seizoen

Het bestuur is zeer tevreden over de wijze waarop de technische staf in de afgelopen coronaperiode omgesprongen is met de jonge selectie. Aan het einde van het seizoen 2020-’21 koos een deel van de spelersgroep van MVV ’27 ervoor om in een vriendenteam te gaan spelen. Hierdoor werd ‘Het Derde’ als selectieteam geschrapt en bestond de A-selectie vanaf dat moment uit nog slechts twee elftallen. Gevolg hiervan was dat er dit seizoen een nieuwe start moest worden gemaakt met een zeer jonge groep. Inmiddels is gebleken dat er, zeker vanaf het moment dat er weer normaal getraind en gevoetbald mag worden, goede stappen worden gemaakt door deze groep. Dit gaat nog wel gepaard met vallen en opstaan, maar dat is normaal bij zo’n zeer jonge groep.

Deze groep zal ook komend seizoen in stand blijven en aangevuld worden met enkele goede aanvullingen vanuit de jeugd en mogelijk enkele spelers van buitenaf.  Het bestuur heeft er dan ook veel vertrouwen in dat de stijgende lijn ook komend seizoen met deze technische staf kan worden voortgezet. Ook de stafleden zelf zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Marcel van Wieren: “Ik ben positief verrast hoe snel deze jonge groep spelers de nieuwe speelwijze (meer combinatievoetbal, explosiever en druk naar voren) heeft opgepakt en deze manier van voetbal ook omarmt. En ik ben uiteraard blij en trots dat ik samen met de overige stafleden de volgende stap mag gaan maken naar meer stabiliteit en volwassenheid bij deze groep.”

Verschuivingen bij Tweede Elftal

De huidige trainer van het tweede elftal, Hakan Copur, schuift door naar het eerste elftal waardoor er ruimte ontstaat voor een nieuwe trainer voor MVV ’27 2. Hakan is als trainer complementair aan de huidige hoofdtrainer Marcel van Wieren en assistent Arno van Nierop en zal aan het einde van dit seizoen de cursus TC-2 afronden. Dit betekent ook dat MVV ’27 op zoek gaat naar een nieuwe trainer voor het Tweede Elftal. Als trainer van dit team mag je leiding geven aan een jonge, leergierige groep. De opkomst op de trainingen is altijd zeer hoog. Daarnaast wordt er altijd tegelijk getraind met het Eerste Elftal en is er uiteraard nauw contact met en ondersteuning van de trainers van dit team. Kortom: Een ideale functie om in een goede organisatie met prima faciliteiten jezelf als trainer verder te ontwikkelen. De mix van prestatie en plezier past hier goed. Keeperstrainer Ruud Rasens traint minimaal 1x per week met de keepers van het tweede elftal. Mocht je interesse hebben in deze functie, neem dan contact op met de Technische Commissie via tc@mvv27.nl

Foto: Mischa Keemink