Martin van Geel vertrekt einde seizoen bij Feyenoord

Martin van Geel vertrekt per 1 juli bij Feyenoord. De technisch directeur is in nauwe samenspraak met de overige directieleden tot de conclusie gekomen dat het beter voor hemzelf en voor Feyenoord is dat de wegen deze zomer scheiden. Dit na acht jaren waarin, mede door zijn inspanningen, na een periode van ‘droogte’ grote sportieve successen voor Feyenoord werden geboekt en de club weer financieel gezond werd gemaakt. Dit meldt Feyenoord op zijn website.

Martin van Geel trad in het seizoen 2011-2012 aan bij Feyenoord, dat op dat moment zat opgezadeld met een enorme schuldenlast en een fors negatief eigen vermogen. Voornaamste opdracht aan hem was dan ook het samenstellen van een goede en herkenbare selectie, met een zo ongeveer gehalveerd salarisbudget. Dit terwijl spelers verkocht dienden te worden en de transferopbrengsten vervolgens eerst in het geheel niet en later mondjesmaat door hem konden worden geherinvesteerd.

Ondanks deze beperkingen kwam sportief succes al snel met in Van Geels eerste seizoen een tweede plaats, onder de door hem aangestelde trainer Ronald Koeman. Uiteindelijk werden in de acht jaar met Van Geel als technisch directeur liefst vijf prijzen gewonnen, met als absoluut hoogtepunt natuurlijk het veroveren van de eerste landstitel sinds 18 jaar op 14 mei 2017. Bovendien kon, doordat de club weer gezond was gemaakt (mede door positieve transferresultaten), het salarisbudget de afgelopen jaren steeds met gemiddeld een miljoen omhoog en werd onder meer geïnvesteerd in 1908, de nieuwe trainingsaccommodatie voor het eerste elftal, en het nieuwe jeugdcomplex dat nu in aanbouw is.

Van Geel: ‘Het is een prachtig avontuur geweest’
Van Geel: ‘Ik trek hier straks trots over wat we met elkaar de afgelopen acht jaar hebben bereikt de deur achter me dicht. Het is een prachtig avontuur geweest en we hebben met elkaar een reeks successen geboekt, waarvan werkelijk niemand vooraf geloofde dat we dat zouden kunnen bereiken. Natuurlijk is het spijtig dat het straks eindigt, want met de directe collega’s had ik nog jaren door kunnen werken, maar het lot van een td is dat successen uit het verleden en waar je als club vandaan komt door een deel van de buitenwacht snel zijn vergeten als het een periode minder draait. Dat is jammer, maar zo werkt het nu eenmaal. De vele negatieve aandacht die er nu voor mij is, is niet goed voor Feyenoord. Vandaar dat ik ruimte maak. De komende maanden zal ik zorgen dat ik alle dossiers zo goed mogelijk achter laat voor mijn opvolger. Van wat ik na 1 juli ga doen heb ik nog geen idee, maar ik zit nog vol energie en ambitie. Ik hoop dat de club volgend seizoen met een nieuwe td en een nieuwe hoofdtrainer weer met fris elan op jacht kan naar nieuwe successen.’

Bron: Feyenoord.nl
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl