SC Monster is van oudsher al een lastige ploeg om tegen te spelen en vandaag bleek dat maar weer eens overduidelijk. Fysiek en voetballend erg sterk en die eigenschappen overklaste MVV 27 deze middag duidelijk. Het was dan ook niet onverdiend dat de drie punten naar de bezoekers gingen.

MVV 27 begon het duel slap en SC Monster kon gewoon zijn gang gaan. Trainer Marcel van Wieren moest zijn team met regelmaat wakker schreeuwen en aansporen tot actie. Al in de 4e minuut had de stand 0-1 kunnen zijn. Een vrije trap van Keke Stam werd afgerond door Jordi van Maanen die echter net buitenspel stond.

De thuisclub was gewaarschuwd, maar herpakte zich pas na ’n kwartier spelen. Desondanks bleef SC Monster feller in de duels en ook gevaarlijker voor het doel.

Halverwege de eerste helft was er wel een knappe halve omhaal van Michael Berrevoets die net langs de kruising vloog. Even later werd hij over rechts weggestuurd en beëindigde zijn aanval met een schot op de paal. Het zou uiteindelijk de beste mogelijkheid voor MVV 27 in deze wedstrijd zijn. Bij een voorsprong had het zomaar een heel andere wedstrijd kunnen worden, maar dat is achteraf geklets.

Na de theepauze veranderde er weinig.  SC Monster dicteerde het duel, hoewel het zelf in eerste instantie nog weinig mogelijkheden creëerde. MVV 27 gokte op een uitval, maar was voorin ook snel de bal weer kwijt. En mocht er een voorzet komen, dan was er niemand op de juiste plek om af te ronden.

Kunt je dan zelf als team geen topduel afwerken, dan hoop je maar dat de tegenstander zelf ook niet scoort. Daar kon je op hopen tot de 67e minuut. Op dat moment werd een voorzet van Vince Franken door Thijme van der Arend achter doelman Mark van Barneveldt geschoten (0-1).

MVV 27 probeerde het zeker wel, maar het was niet al te overtuigend. Tien minuten later was het duel definitief beslist. Wijnand van der Schee kon een voorzet net niet voldoende pareren en Monsternaar Nick van der Knaap stond achter hem klaar om binnen te schieten (0-2).

Mark van Barneveldt moest in de slotfase zelfs nog tweemaal reddend optreden bij grote kansen voor zowel Jordi van Maanen als van Sem Dukker. Nee, vandaag zat het er niet in, maar er komen nog heel wat  wedstrijden om de goede wil om te zetten in punten.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Michael Berrevoets.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Wijnand van der Schee, Bram Scheffers (Nick van Santen), Jaco Buijnink, Cas van der Hoeven, Thijs de Vast (Bouke Schippers), Timo van Eijck, Michael Berrevoets, Lourens van Rooijen, Wouter van Alphen en Dennis Louter (Loyd Rhijnsburger).

Foto: Mischa Keemink
Door: Ben van Mil

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl