MSV ’71 kan leven met gelijkspel tegen Quintus

M.S.V.’71 en Quintus hielden elkaar afgelopen zaterdag in Maassluis in evenwicht (1-1). Het gelijke spel was terecht. In de eerste helft kwam Quintus dik verdiend op 0-1 voor. Na de pauze was M.S.V.’71 de betere ploeg en kwam via de uitstekende spelende Christian van der Pol op gelijke hoogte.

Op papier was dit ook weer een lastige wedstrijd voor M.S.V.’71. Vorig seizoen werd er immers twee keer verloren van de Westlanders. En ook nu had het elftal van Kapel het lastig. Het fysiek sterke Quintus bepaalde vanaf het begin de wedstrijd. Het was dan ook niet zo vreemd dat de gasten uit Kwintsheul al na amper een kwartier de leiding namen. Een ongevaarlijke ogende aanval werd door de Maassluise defensie onvoldoende onschadelijk gemaakt. De bal kwam daardoor voor de schietgrage voeten van Rob van Binsbergen, die vervolgens ongenadig hard en zuiver buiten bereik van Wesley van ’t Wout de kruising vond. (0-1).

Ook na de openingstreffer bleven de bezoekers het betere van het spel houden. Maar het Westlandse overwicht leverde toch niet al teveel uitgespeelde kansen op. Slechts één keer werd het doel van Wesley van ’t Wout ernstig bedreigd toen Remco van der Knaap een heerlijk voorzet losliet op Bram Damen. Maar de inzet van de vleugelspits ging hoog over. Aan de andere kant had de thuisploeg ondanks het matige spel ook nog een paar goede kansen. Maar Jack van der Vlugt en Dylan Dijksman wisten doelman Robin Maat niet te verschalken.

Na de pauze zagen we een beter M.S.V.’71. De gastheren beten wat meer van zich af en met de komst van Kevin Edmilson Santos (ingevallen voor de geblesseerd uitgevallen Paul Dorsman) was M.S.V.’71 voorin veel dreigender. De uiterst snelle Santos bleek een handenbinder voor de defensie van Quintus. Christian van der Pol kreeg daardoor wat meer ruimte. En de prima spelende spits profiteerde al heel snel van de extra ruimte die hij kreeg. Dennis Veldkamp stond met een uitstekende pass aan de basis. Van der Pol kapte vervolgens zijn man goed, bleef rustig en rondde daarna uiterst bekwaam af (1-1).

Daarna bleef M.S.V.’71 de betere ploeg en ging op jacht naar de overwinning. De bezoekers loerden op de counter. Beide ploegen kregen nog kansen op een beter resultaat. Maar het bleef uiteindelijk 1-1 en daar konden beide ploegen vrede mee hebben.

Ook M.S.V.’71 trainer Harry van Kapel : “In de eerste helft hadden zij de betere kansen. En na de pauze waren wij beter. We waren vooral beducht voor hun counter. In de eerste helft speelden wij niet goed, maar toch kregen wij nog een aantal goede kansen via Jack (2 keer) en Dylan. En ondanks het overwicht creëerden zij in de eerste helft ook niet al teveel. Die goal was nog niet eens een echte kans. Daarna zijn zij nog maar één keer echt gevaarlijk geworden. In de rust hebben we de ploeg erop gewezen niet in de val van een counter te lopen. En we verzuimden om echt de strijd aan te gaan. De tweede bal hadden we niet. En we waren steeds net iets te laat. Daarnaast vonden we dat Christian (van der Pol) beter bediend moest worden. Hij stond in de eerste helft te geïsoleerd. Na de pauze waren wij duidelijk beter. Er werd nu wel gevochten voor elke meter. Uiteindelijk hebben wij iets meer kansen gehad. Maar ik kan wel leven met een gelijkspel. Want op het eind kan het ook nog alle kanten op gaan”.

Met het gelijke spel schoten beide ploegen niet veel op en blijven daardoor deel uit maken van de middenmoot.

Door het ontbreken van Jolanda van der Burg keerde bij M.S.V.’71 verzorger Leonard van Kranen voor een keer terug bij zijn oude club. De technische staf van M.S.V.’71 is Leonard zeer erkentelijk voor dit gebaar.

Voor M.S.V.’71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Wesley van ’t Wout, Joey Frerichs, Paul Dorsman (49 Kevin Edmilson Santos), Ricardo de Jager, Ben Wesselius, Dennis Veldkamp, Dylan Dijksman, Matthijs Jansen, Jack van der Vlugt , Christian van der Pol, Mohammed Rasuli

Bron: MSV’71
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl