In een boeiend bekerduel (1e ronde) speelde M.S.V.’71 met 3-3 gelijk tegen de sterke 4e klasser TOGB-Za. Beide ploegen wisselden sterke fases af met zwakke momenten. Uiteindelijk was de puntendeling terecht.

Op het ongewone tijdstip van kwart over vijf werd afgetrapt op een bijveld van het sportpark van TOGB in Berkel en Rodenrijs.

De overtuigende 0-6 overwinning in de oefenwedstrijd tegen Haagse Hout had de ploeg van Paul van Loenen kennelijk goed gedaan. Want de equipe uit Maassluis begon overtuigend aan deze bekerwedstrijd. De razendsnelle Kevin Edmilson Santos zorgde in de beginfase voor de meeste dreiging.

Maar de eerste echte grote kans was na een klein kwartier voor Jack van der Vlugt. De Maassluise aanvoerder ging voor eigen succes en zag de vrijstaande Kevin Edmilson Santos over het hoofd. De inzet van van der Vlugt ging nu voorlangs.

Even later ontdeed Jeremy van Loenen zich handig van zijn tegenstander en gaf vanaf de achterlijn een panklare trekbal. Maar deze werd niet op de juiste waarde geschat.

Halverwege de eerste helft was het gedaan met het goede spel van M.S.V.’71. Het spel van de bezoekers werd slordiger en thuisploeg TOGB nam het initiatief over. Dat gebeurde onder aanvoering van de uitstekend spelende architect Vince Luijcken. Echt veel uitgespeelde kansen leverde dit toch niet op, maar de 2 kansen die TOGB kreeg werden wel verzilverd. Beide keren was Mark Twaalfhoven de gevierde man. (2-0).

In de rust bracht Paul van Loenen een paar wijzigingen in zijn opstelling aan. Jack van de Vlugt ging op het middenveld spelen. Jeremy van Loenen verhuisde naar de spitspositie en Azedine Akachar werd rechterspits. Daarmee verraste van Loenen de defensie van de thuisploeg. Want voordat de gastheren het goed en wel doorhadden stond de 2-2 al op het scorebord. Binnen de minuut schoot Azedine Akachar op aangeven van Jack van de Vlugt de aansluitende treffer binnen. (2-1). En twee tellen later gebruikte Jeremy van Loenen zijn lichaam goed en stelde Jack van de Vlugt in staat om de ploegen op gelijke hoogte te brengen. (2-2).

Bron: MSV’71