MSV’71 zakelijk langs RAS

Maassluis – Na de 3-1 nederlaag tegen PGS Vogel was M.S.V.’71 er alles aan gelegen om vandaag de 3 punten in Maassluis te houden. En dat lukte. Tegenstander RAS werd met een 2-0 nederlaag terug naar Den Haag gestuurd. Azzedine Akachar nam de openingstreffer voor zijn rekening. Invaller Christian van der Pol bepaalde de eindstand op 2-0.

Groots was het allemaal niet deze middag. Beide partijen waren slordig in balbezit en het aantal doelrijpe kansen was op de vingers van een hand te tellen.

De bezoekers waren het eerst een beetje dreigend voor het doel van Wesley van ’t Wout toen Hernandez Frenshomar de bal panklaar legde voor Quincy de Vries, maar die wist geen raad met de geboden mogelijkheid.

Even later pakte Ras doelman Sander Jansen een terugspeelbal op. Dat betekende een vrije trap in zijn eigen zestien. Jeremy van Loenen, de beste speler aan Maassluise zijde zag zijn snoeiharde vrije trap gestopt door Jansen.

Lange tijd kabbelde de gelijkopgaande wedstrijd voort zonder noemenswaardige feiten. Maar op slag van rust sloeg de thuisploeg plotseling toe. Een hoge voorzet van Tom Leinweber werd door Jeremy van Loenen bij de verste paal toch nog voor het doel gebracht. Daar dacht Ferdi Celik redding te brengen. Maar de RAS verdediger verslikte zich in Azzedine Akachar, die zijn ploeg op voorsprong zette. (1-0).

Ook in het 2e bedrijf gebeurde er weinig wat het vermelden waard is. Pas na 62 minuten stichtte M.S.V.’71 voor het eerst gevaar voor het RAS doel. Jeremy van Loenen speelde zich goed vrij en bediende Rick de Jonge op maat. Maar diens inzet miste de juiste kracht en precisie.

Twintig minuten voor tijd mocht invaller Christian van der Pol zijn opwachting maken. En die wissel betaalde zich uit. De spits was gretig en wilde zich in de 20 minuten die hij had waarmaken. En dat lukte. Want binnen 5 minuten rondde hij een voortreffelijke voorzet van Jack van der Vlugt uiterst precies af. (2-0).

En even later stond van der Pol met een prima assist op de volledig vrijstaande Jeremy van Loenen bijna aan de basis van de 3-0. Maar het harde schot van van Loenen ging centimeters naast.

In de stand kwam verder geen verandering meer, waardoor M.S.V.’71 in een matige wedstrijd vrij eenvoudig de 3 punten in Maassluis wist te houden. In de slotfase moest aanvoerder Jack van der Vlugt nog met een hamstring blessure naar de kant. Het is afwachten hoe ernstig de blessure van deze sterkhouder is.

Voor M.S.V.’71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Wesley van ’t Wout, Joey Frerichs, Paul Dorsman, Jasper van Veen, Tom Leinweber (78 Yildiz Abdurrahman), Dennis Veldkamp, Rogier Pon, Jeremy van Loenen, Rick de Jonge (75 Dylan Dijksman) ,Jack van der Vlugt , Adzine Akachar (69 Christian van der Pol)

Bron: MSV’71
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl