MVV ’27 laat zich afbluffen door SV Duindorp

Hoewel MVV ’27 graag in het spoor wil blijven van de koplopers VELO en SC Monster en op weg naar een eventuele derde periodetitel, zag het geen kans de Scheveningers aan de kant te zetten. Bij de 3-2 voorsprong in de tweede helft leek het of de Maaslanders de wedstrijd gecontroleerd zouden uitspelen, maar men had niet gerekend op de taaiheid van de tegenstander.

MVV ’27 startte, zonder de geblesseerde Lars Kloet, Dennis Louter en Leon van Kersbergen, het karwei tegen het laag geklasseerde SV Duindorp voorzichtig, speelde veelal de lange bal en was in de onderlinge duels te danig onder de indruk van de bezoekers. Een en ander hield in dat de thuisclub het eigen publiek een ongekend slap schouwspel voorspiegelde.

Spaarzaam waren de momenten waarbij je wat hoop kon vestigen op een goed verloop. Bijvoorbeeld een mooie aanval in de 5e minuut waarbij het laatste station in de vorm van Lourens van Rooijen hard voorlangs schoot.

Na een handsbal van Joeri van Dongen even later zette SV Duindorp-verdediger Marvin Knoester zich achter de bal en Twan Lansbergen kon ten koste van een hoekschop redding brengen.

Ondanks het flets ogende spel van de Maaslanders kon er in de 18e minuut wel gejuicht worden. De in de problemen gebrachte Andrew Zuurmond gaf zijn doelman Hendrik-Pieter Kneteman een te lastige terugspeelbal (1-0) en MVV ’27 kwam goedkoop op voorsprong.

Zeven minuten later was de stand alweer in evenwicht. Aanvoerder Robin van Roon dook bij een corner van Michael Baak goed voor zijn tegenstander en kopte bij de eerste paal binnen (1-1). Weer drie minuten later kopte Joeri van Dongen onder de bal door, Michael de Jong ving de bal op en schoof deze vervolgens in de hoek (1-2). Verdedigend kon het vandaag echt wel wat beter!

Op een Maaslandse gelijkmaker moest even gewacht worden. Een treffer van Michael Berrevoets werd in de 32e minuut wegens buitenspel teruggefloten. Pas enkele minuten voor de theepauze viel die treffer. Een scherp indraaiende vrije trap van Jordi Lems werd door een Scheveningse verdediger naar de verkeerde kant weggekopt en Huib van Barneveldt mocht koppend de 2-2 op zijn naam schrijven. Gelukkig werd er dus aan beide kanten niet al te sterk verdedigd!

MVV ’27 kwam duidelijk beter terug na de onderbreking. Met meer flair werd de tegenstander opgezocht en via de flanken werd het vijandige doel gezocht. In de 55e minuut gaf Erik van Geest vanaf de linkerzijde een voorzet die te lastig was voor Roberto van der Pol, maar Huib van Barneveldt rondde zuiver af (3-2).

De Maaslanders gingen op zoek naar meer om SV Duindorp definitief de genadeslag toe te dienen. Lourens van Rooijen stuitte even later met zijn schot op Hendrik-Pieter Kneteman die vervolgens met nog wat reddingen zijn ploeg op de been hield. Geluk heb je zo nu en dan nodig, maar dat ontbrak in deze fase.

Zolang men de Scheveningers niet verder op achterstand brachten, konden zij in een goed resultaat blijven geloven.

SV Duindorp kwam in de 79e minuut dan ook weer op gelijke hoogte. Een vrije trap bracht de bal bij Tim de Best die onvoldoende gedekt de bal fraai in de rechterkruising kon koppen (3-3). En het werd nog erger aan Maaslandse kant aan het einde van de reguliere speeltijd. Joeri van Dongen verspeelde bij het uitverdedigen de bal aan Jamie van de Oever die vervolgens dankbaar de 3-4 op het bord zette. Een koude douche voor MVV ’27 dat de wedstrijd in het tweede bedrijf leek te beheersen, maar uiteindelijk schlemielig ten onder ging.

Aan Maaslandse kant werd Huib van Barneveldt tot Man of the Match uitgesproken. Voor een uitzondering had men eigenlijk ook scheidsrechter Martin Hooijer hiervoor kunnen uitroepen. Hij hield het duel kort, verloor geen moment de controle over de wedstrijd en spaarde in de reservetijd ook nog eens invaller Bret Rhijnsburger die een pittige overtreding op Daryll Schaap beging.

Om aan het eind van het seizoen toch nog iets in handen te hebben moet GDA komende zaterdag dan maar over de knie.

De opstelling: Twan Lansbergen, Harm Voogt, Joeri van Dongen, Jordi Lems, Jeffrey Wupkes, Quint van Stuivenberg, Michael Berrevoets (Thijs de Vast), Erik van Geest (Bret Rhijnsburger), Lourens van Rooijen, Huib van Barneveldt en Roberto van der Pol Haysam Aradelaziz)

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl