Wat als MVV 27 nog wat scherper voor het doel zou kunnen opereren. Dan zou men wellicht toch nog wat meer punten hebben verzameld. Het team van trainer Marcel van Wieren speelde in Schiedam een prima duel op het kunstgras boven de rijksweg A4, maar liet helaas na om de tegenstander in te pakken. Het met één punt hoger geklasseerde Kethel Spaland was diep in de tweede helft het dichtst bij een treffer, waar de Maaslanders in de eerste helft binnen vijf minuten alleen al driemaal het aluminium troffen. Wanneer je de vijf tot nu toe gespeelde wedstrijden analiseer moet je concluderen dat er simpelweg te weinig gescoord wordt, daarbij natuurlijk bedenkend dat niet iedere kans raak kan zijn.

Afijn, de wedstrijd begon met twee ploegen die er meteen een fors tempo ingooiden. Er was weinig tijd om de bal op het gemak aan te nemen. Concentratie was continue een vereiste.

Bij de thuisploeg werd via de lange bal al snel een beroep gedaan aan de altijd en overal scorende Yuri Nootenboom en zijn kompaan Remco Wuister. Eerstgenoemde kreeg al spoedig wat kansjes, maar doelman Jari Boon lag dwars. Daarbij dient direct gezegd te worden dat de defensie van MVV 27 uitstekend  op dreef was. Dat geldt overigens voor het gehele team, de wil om een goed resultaat neer te zetten was duidelijk aanwezig.

Met bijna ’n half uur spelen kon MVV 27 klagen over het gebrek aan geluk. Bij een eigenlijk te scherpe voorzet van Lourens van Rooijen schampte de bal de lat, gevolgd door een bal tegen de paal door Michael Berrevoets wat even later ook nog eens nagedaan werd door Cas van der Hoeven. Met nog wat kansen voor de rustpauze had MVV 27 zeker een voorsprong verdiend. Helaas, met een 0-0 score ging men aan de thee.

Na de wisseling pakte MVV 27 de draad direct weer op. Bouke Schippers gaf de bal mee aan Michael Berrevoets, maar die mikte net naast. Even later vuurde hij nogmaals, maar keeper Ruben Hortensius redde knap. Langs de kant hoorde je voortdurend om je heen; dat doelpunt zal toch wel ’n keer vallen. Zo moest de doelman van Kethel Spaland ook weer ingrijpen bij een schot van  Lourens van Rooijen die gedurende de gehele wedstrijd zijn tegenstander doldraaide. De opvolgende rebound van Michael Berrevoets werd ook weer gekeerd door Ruben Hortensius.

Kethel Spaland was meer dreigend dan dat het kansen creëerde , maar met nog zo’n tien minuten te spelen kon MVV 27 op haar beurt de billen dichtknijpen. Bij een voorzet kopte Remco Wuister bij de tweede paal via de grond tegen de lat. De domper van ‘n achterstand en mogelijk een naderende nederlaag bleef MVV 27 dan in ieder geval gelukkig nog bespaard.

De prima, streng en rechtvaardig fluitende Mohamed Moussaoui hield de kaarten op zak.

Opstelling: Jari Boon, Harm Voogt, Yennick Berrevoets, Bret Rhijnsburger, Ronald Arkesteijn, Jan de Baat, Cas van der Hoeven, Timo van Eijck (Thijs de Vast), Lourens van Rooijen, Bouke Schippers (Joeri van Dongen) en Michael Berrevoets.

Door: Ben van Mil