Nu er door de laatste versoepelingen ook op sportief gebied weer het een en ander mogelijk is was het voor MVV 27 zaak weer serieus toe te leven naar de herstart van de competitie die over twee weken plaats vindt. Zo togen de Maaslanders voor een oefenduel naar de TU-wijk in Delft waar oude bekende Ariston’80 als gastheer zou optreden.

Er mocht weer publiek aanwezig zijn en de nodige Maaslandse supporters namen de kans waar om af te reizen, maar van het weer moest men het niet hebben. Een akelig koude harde wind maakte de omstandigheden niet erg aangenaam.

Om half drie zette de uitstekend leidende scheidsrechter, tevens bestuurslid van Ariston 80, Joaquim Boendermaker de partijen in beweging.

Het tempo lag direct behoorlijk hoog op het kunstgras, maar het creëren van kansen lukten beide partijen lange tijd niet. Pas halverwege de eerste helft punterde Michael Berrevoets recht op de Delftse keeper af en ook MVV 27-keeper Sem Moerman moest eenmaal optreden.

Profiterend van de dragende wind vond Dennis Louter na ’n half uur spelen bijna met succes de verre kruising. Vijf minuten later had hij na een voorzet van Timo van Eijck wél succes (0-1). Met die tussenstand gingen de teams aan de thee.

Na de wisseling van helften had MVV ’27 nu de wind tegen en moest men zich aanpassen aan de nieuwe situatie. Toch kreeg men weer de nodige mogelijkheden om de stand verder uit te bouwen. Adam van Buuren zocht ook met precisie de verre kruising, maar deed dat iets te hoog.

Rond de 80e minuut zette Jacco Buynink zich achter een vrije trap en schoot deze hard en zuiver binnen (0-2).

Er zouden binnen tien minuten nog drie treffers vallen. Een minuut later had Bart van der Krol na een vloeiende aanval Ariston 80 weer wat dichterbij gebracht (1-2).

Weer ’n minuut daarna schoot Cas van der Hoeven de 1-3 op het bord en het laatste woord was aan Jesper Kloeke die namens de thuisploeg de 2-3 eindstand aantekende.

De startopstelling was: Sem Moerman, Harm Voogt, Jacco Buynink, Dennis Kappert, Ronald Arkesteijn, Timo van Eijck, Jan de Baat, Michael Berrevoets, Lourens van Rooijen, Bouke Schippers en Dennis Louter,

In de tweede helft kregen ook de volgende spelers de kans zich te laten zien: Luuk van Strijen, Julian Tinbergen, Cas van der Hoeven, Stef van der Velde, Adam van Buuren, Dennis Terlouw, Yennick Berrevoets en Mark van Barneveldt.

Door: MVV’27
Foto: Mischa Keemink