MVV’27 blijft steken op gelijk spel

Om 14:30 begon de wedstrijd onder aanmerkelijk betere omstandigheden dan vorige week. Met een waterig zonnetje en een temperatuur van 13 graden scheelde het bijna 30 graden met de gevoelstemperatuur van -15 van vorige week.

Door: Gerard Jordaan

MVV ’27 begint voortvarend aan de wedstrijd en al in de eerste 5 minuten waren er kansen voor Huib van Barneveldt, Dennis Louter en Roberto van der Pol. Maar zij weten bij ouderwetse scrimmages voor het doel van Ariston ‘80 de bal er maar niet in te krijgen. De aloude voetbalwet dat, als je zelf niet scoort de tegenstander dat wel doet, wordt door Ariston ’80 aangeroepen en in de 6e minuut scoort Nicolas Mavrocordatos na een snelle counter met een geplaatst schot in de verre hoek 1-0.
Waar MVV ‘27 het spel vanuit achterin probeert op te bouwen moet Ariston ’80 het vooral hebben van de snelheid van de voorhoedespelers. Joeri Frederik, doelpuntenmaker Nicolas Mavrocordatos en Luc Henderik weten het de MVV ’27 verdedigers keer op keer met snelle uitbraken heel moeilijk te maken.

In de 25e minuut lijkt Dennis Louter vrij door te kunnen lopen naar het doel van Ariston ‘80, maar hij wordt met een overtreding tegengehouden. Een vrije trap volgt en Jordi Lems legt de bal terug op Harm Voogt, maar zijn schot levert helaas niets op.
In de 31e minuut is er weer een scrimmage voor het doel van Ariston ’80 en nu lukt het Roberto van der Pol wel om te scoren, waarmee hij de stand op 1-1 brengt.

MVV ‘27 maakt het zichzelf steeds lastig door onnodig balverlies te leiden in de opbouw en het stelt daarmee de snelle voorhoede van Ariston ’80 telkens in staat om gevaarlijk te worden. Dat leidt in de 32e minuut tot een doelpunt van Joeri Frederik. 2-1 voor Ariston ’80.

In de 35e minuut krijgt Huib van Barneveldt een kans op de gelijkmaker, maar hij krijgt de bal er niet in. Dan maar afleggen op Lourens van Rooijen, maar die schiet vanaf 5 meter met links de bal net naast.
In de 37e minuut raakt Lars Kloet geblesseerd en is trainer Peter Broekman genoodzaakt een eerste wissel in te brengen. Thijs de Vast mag het veld in en Jordi Lems is de nieuwe aanvoerder. Nog voor de rust volgt de tweede niet geplande wissel aan MVV ’27 kant: de geblesseerde Dennis Louter wordt vervanger door Michael Berreveoets.

MVV ‘27 begint fel aan de tweede helft en al in de 2e minuut wordt dit beloond met de gelijkmaker. Michael Berrevoets schiet de bal droog in de hoek. 2-2.
In de 58e minuut krijgt Quint van Stuivenberg geel voor een overtreding op de doorgebroken Nicolas Mavrocordatos. De vrije trap wordt nog net over het doel getikt door Twan Lansbergen. De corner die daar op volgt land op de lat. Daar komt MVV ’27 goed weg.
De wedstrijd wordt wat fysieker en er volgen gele kaarten voor Constantijn Molengraaf van Ariston ’80 voor een overtreding op Michael Berrevoets en ook voor Jeffrey Wupkes voor commentaar op de beslissing van de scheidsrechter.

Ariston ’80 wisselt en brengt achtereenvolgens Marco D’Avino en Laurens Matla in het veld voor Alphonso Vial en doelpuntenmaker Nicolas Mavrocordatos.
MVV ’27 blijft het proberen maar steeds worden sterke individuele acties in de opbouw afgewisseld met slordige passes in de voeten van de tegenstander en ook bij de corners weten de spelers van MVV ’27 het doel van Ariston ’80 niet te vinden.
Ariston ’80 probeert op haar beurt met schoten van afstand Twan Lansbergen te verrassen en bijna lukt dat als een hard schot tussen de handen van de doelman door glipt, maar gelukkig weet Quint van Stuivenberg op de doellijn redding te brengen.

De laatste 10 minuten breken aan en na een laatste wissel bij Ariston ’80, waarbij Constantijn Molengraaf wordt vervangen door Bouwe van de Poel, probeert MVV’27 nog voor de volle winst te gaan: Jordi Lems ziet zijn schot uit de tweede lijn net naast gaan. En kort voor tijd weet Lourens van Rooijen de achterlijn te halen maar zijn voorzet is onnauwkeurig en belandt in de voeten van een Ariston ’80 verdediger.

Als vlak voor tijd een hoge bal ‘in de 16’ wordt verwerkt tot corner gaan alle koppers nog één keer mee naar voren. Jeffrey Wupkes krijgt de bal, maar zijn schot mist kracht en richting en Roberto van der Pol weet de rebound niet tussen de palen te krijgen.
Vlak voor tijd krijgt Thijs de Vast nog een gele kaart voor een overtreding net buiten het strafschopgebied. De vrije trap die daaruit volgt wordt gepakt door Twan Lansbergen. Een snelle spelhervatting wordt door een speler van Ariston ’80 slim voorkomen door voor de uitschietende keeper te springen.
De wedstrijd lijkt op een gelijkspel uit te draaien, totdat in de blessuretijd een speler van Ariston ’80 slim de buitenspelval omzeilt en recht op het Maaslandse doel af kan lopen. De enigszins aarzelend uitkomende Twan Lansbergen wordt omspeelt, maar Quint van Stuivenberg schiet zijn doelman te hulp en weet zo een doelpunt te voorkomen.

2-2 is uiteindelijk de eindstand. Meer zat er vandaag niet in, maar door het gelijke spel van Velo tegen Sportclub Monster (2-2) blijft het spannend, al komt Lyra door de winst bij MSV ’71 wel weer op gelijke hoogte in punten, maar met een wedstrijd meer gespeeld.

 

De opstelling: Twan Lansbergen, Jeffrey Wupkes , Jordi Lems, Lars Kloet (Thijs de Vast), Harm Voogt, Roberto van der Pol, Quint van Stuivenberg, Erik van Geest, Lourens van Rooijen, Dennis Louter (Michael Berrevoets) en Huib van Barneveldt.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl