MVV’27 en Kethel Spaland hebben hun duel afgesloten met een bloedeloos gelijkspel: 0-0
De Schiedammers hadden  de beste papieren om met drie punten huiswaards te keren maar 5 levensgrote kansen bleven onbenut. O.a het doelpunt van Rens van Toost werd afgekeurd en de vrije trap van Arij van Bree raakte de lat. Aan de andere kant creëerde MVV’27 een paar opgelegde kansen vanuit de omschakeling. Kethel Spaland doelman Ruben Hortensius stond weer zijn mannetje vandaag en zorgde ervoor dat de Schiedammers de nul hielden. Aan de andere kant was sluitpost Jari Boon een sta-in-de-weg voor de ploeg van oefenmeester Ben Hoogwerf.

Onder een heerlijk herfstzonnetje kwamen de partijen een deling overeen en daar mocht MVV 27 uiteindelijk het meest tevreden over zijn. Kethel Spaland had in het eerste bedrijf een overwicht, maar na de onderbreking waren de partijen beter in balans.

Het leek zo leuk in de beginfase voor de thuisclub, want binnen vijf minuten knalde Lourens van Rooijen de bal hard en net langs de paal. Echter, naar gelang het duel vorderde speelde MVV 27 steeds slordiger en zakte terug op eigen helft. Het leek bijna ondoenlijk een speler in dezelfde kleuren aan te spelen. De bezoekers maakten er dankbaar gebruik van en de Maaslanders boften dat hun spits Rens van Troost het vizier bij drie pogingen niet scherp had afgesteld. Een enkele keer moest doelman Jari Boon optreden en deed hij dat goed. Zoals gezegd, MVV 27 had de mazzel dat men aan Schiedamse kans wat slordig met de kansen omging.

Pas na bijna ’n half uur hadden de mannen van hoofdtrainer Hakan Copur weer een prima mogelijkheid de score te openen. Huib van Barneveldt bereikte Wijnand van der Schee, maar zijn trap eindigde op de vuisten van Kethel Spaland-doelman Ruben Hortensius.

Er zal tijdens de rust best wel het een en ander bijgepraat zijn, want direct na de hervatting door de prima acterende arbiter Mitchell Prins volgde de een na de andere aanval en dat over beide teams verdeeld. Namens MVV 27 had Lourens van Rooijen (poging tot corner verwerkt), Jaco Buijnink (redding keeper) en Cas van der Hoeven (schoot net over) de score kunnen openen. Kethel Spaland op haar beurt zag de twee schoten van Tim Oosterwaal en eenmaal Tom Smallegange op het nippertje geblokt worden of net over gaan. De toeschouwers hadden in deze eerste zes minuten al meer gezien dan in de hele eerste helft.

Met ’n klein uur op de klok leek MVV 27 weer enigszins in te zakken en gokte mogelijk op een uitval. In de 66e minuut had Kethel wellicht de beste kans van de middag toen Arij van Bree zijn vrije trap op de lat uiteen zag spatten.

De laatste twee grote kansen van het duel kwamen op rekening van Huib van Barneveldt, maar weer was Ruben Hortensius hem de baas.

De laatste vijf minuten waren zenuwslopend. Beide teams probeerden uiteraard nog een treffer te produceren, maar moesten tegelijkertijd alert zijn er niet eentje tegen te krijgen. Na negentig minuten en weinig extra tijd kwam er een einde aan die kwelling.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Jesper Baak.

De opstelling: Jari Boon, Julian Tinbergen (Harm Voogt), Michael Berrevoets, Jaco Buijnink, Melvin Brandwijk (Thijs de Vast), Jesper Baak, Timo van Eijck, Wijnand van der Schee, Lourens van Rooijen (Bouke Schippers), Huib van Barneveldt (Loyd Rhijnsburger) en Cas van der Hoeven.

Foto: Mischa Keemink

Hij is uit! Het Waterwegsport.nl seizoensaftrap magazine 23/24!
Lees hem hier: (even klikken) online of pik hem op bij je sportvereniging!

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl