Gelukkig kreeg MVV 27 zaterdagmiddag toch nog een minimale beloning voor haar inspanningen. Door ongeveer de enige reële kans van thuisclub Lyra kwam men in de eerste helft op achterstand en moesten de Maaslanders vervolgens maar liefs vijf kwartier lang in de achtervolging. Met een kopbal op de lat en een penalty was men dichtbij een treffer, maar pas in de extra tijd schoot Dennis Louter zijn team naar een meer dan verdiende deling.

MVV 27 begon de wedstrijd voortvarend, pakte het initiatief en hoopte uiteraard op een mogelijkheid, maar dat was lastig genoeg. Lyra was wat dat betreft een stuk effectiever, want de eerste de beste kans was meteen raak. In de 12e minuut ontving Dion Lemckert de bal op zo’n dertig meter van het Maaslandse doel en joeg deze met veel finesse buiten het bereik van doelman Mark van Barneveldt naar de verre hoek, een juweel van een treffer (1-0).

MVV 27 bleef de bovenliggende partij, maar kwam weinig in de buurt van de Lierse doelman Joey Boom. Bij een Maaslandse voorzet kon de doelman de bal met moeite pareren en trapte Dennis Louter vervolgens de bal naast. De gelijkmaker had zomaar kunnen vallen in de 37e minuut, maar de voorzet van Huib van Barneveldt werd door Bouke Schippers op de lat gekopt.

De strijdlust was prima bij beide teams, maar het spelniveau leek eigenlijk nergens op. Daar was de wedstrijd te rommelig voor, de bal spelen naar iemand met hetzelfde shirt te lastig.

Direct na de rust mocht Lourens van Rooijen de plek innemen van Wijnand van der Schee en dat gaf sowieso voorin meer dreiging. Tot tweemaal toe kreeg Bouke Schippers vervolgens een kansje waarbij de Lierse doelman zich kon onderscheiden. Dat deed hij vervolgens ook weer bij een schot van Dennis Louter.

De wedstrijd vorderde en steeds meer kleine overtredingen vonden plaats, gepaard gaande met de nodige irritatie. Het leek de prima fluitende Patrick Borsboom dan ook slim om de spelers maar even enkele minuten af te laten koelen.

Met nog zo’n tien minuten te spelen lag de bal op de Lierse stip. Een vrije trap van Michael Berrevoets bereikte Huib van Barneveldt die neergehaald werd. De kalktrap van Dennis Louter werd echter zeer knap gekeerd door Joey Boom. De schutter kreeg diep in de extra tijd alsnog zijn revanche toen de Lierse keeper de vrije trap van wederom Michael Berrevoets in zijn richting sloeg. De linkerhoek werd doeltreffend gevonden (1-1) en het hele Maaslandse kamp zuchtte diep van verlichting. Er werden aansluitend nog enkele minuten gejaagd op een tweede treffer, maar dat lukte niet meer.

Nu kon men in ieder geval dat ene punt koesteren waar een overwinning ook zeker niet onverdiend was geweest.

Geel aan MVV 27-kant was er voor Huib van Barneveldt, Dennis Louter, Melvin Brandwijk en Wijnand van der Schee. Voor de laatstgenoemde was het wel even schrikken, want de arbiter toonde hem eerst (per ongeluk) de rode kaart.

De WOS filmde de wedstrijd vanmiddag en men gaf aan dat je de samenvatting zou kunnen terug zien op het WOS-kanaal (via YouTube en Facebook). Benieuwd hoeveel mensen daar nog trek in zullen hebben!

De opstelling: Mark van Barneveldt, Melvin Brandwijk, Nick van Santen (Thijs de Vast), Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Jesper Baak, Michael Berrevoets, Wijnand van der Schee (Lourens van Rooijen), Dennis Louter, Bouke Schippers en Huib van Barneveldt (Samuel de Haas).

Door: Ben van Mil