MVV’27 knikkert HVC’10 uit Westland cup

Twee clubs met grote tegenstrijdige belangen levert zelden een aantrekkelijke wedstrijd op. Het zal de supporters uit Maasland waarschijnlijk een zorg zijn: hun club won met gemak van tweedeklasser HVC’10, dat de wedstrijd op dit moment liever niet op  de agenda had staan. Teveel wedstrijden zijn de afgelopen weken al doordeweeks gespeeld en het aantal blessures was daardoor ongekend. .
Er komen voor de Hoekenaren nog twee belangrijke competitiewedstrijden aan (a.s. zaterdag tegen kampioen UVS en Vitesse Delft). Die moeten eigenlijk beiden gewonnen worden om op eigen kracht de nacompetitie te bereiken en daarom werden spelers met pijntjes en lichte blessures gespaard.  Daarnaast verblijven spelers als Feyenoord-Fan in Tirana of hebben een weekje vakantie geboekt i.v.m. Hemelvaart..

Piet Boon stelde een gelegenheidselftal op en bepaalde vooraf ook dat in de tweede helft alleen spelers uit het tweede zouden spelen. Donderdag kan er namelijk niet getraind worden en het tweede heeft ook nog één punt nodig om zich in de eerste klasse te handhaven.
MVV’27 kende geen competitiezorgen meer en speelde daarom met zijn sterkste team.
In de eerste helft zochten de Maaslanders ook het randje van wat toegelaten was op. Dat irriteerde de Hoekse spelers ook zichtbaar nog eens, omdat ze vonden dat scheidsrechter Martin Hooijer (Monster) onvoldoende optrad. Maar bovenal werden ze afgetroefd op scherpte. Die was er helemaal niet aan Hoekse zijde. Op de tribune zaten spelers die het gezelliger hadden dan zij die speelden op het veld.

Voor rust maakte MVV’27 twee doelpunten Na 11 minuten al werd een mooie aanval afgemaakt door Bret Rhijnsburger. Na 33 minuten veroorzaakte Daniël Storm een strafschop die in twee instanties door Dennis Louter werd omgezet in 2-0.
HVC’10 2 kon na rust natuurlijk geen vuist maken en na vijf minuten werd een voorzet van rechts ingeschoten door Rick Zwaard. En na 70 minuten knalde Michael  Berrevoets van grote afstand via de paal achter Rowdy Janssen. Dat die keepte was nog een wonder, want door een ongeluk bij Rotterdam had hij anderhalf uur in de file gestaan. Een reservekeeper had HVC’10 niet. Een paar minuten voor het begin arriveerde Janssen op het sportpark.
De 4-0 nederlaag is voor een subtopper in de tweede klasse natuurlijk min of meer een afgang, net als onlangs de zeperd van Westlandia (zo) tegen Maasdijk. Maar zo te zien lag niemand er wakker van.
MVV’27 o.l.v. de oud-HVC’10-assistent trainer Marcel van Wieren mag nu in de halve finale aantreden tegen de winnaar van FC’s-Gravenzande- Westlandia (za).

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl