MVV’27 met duidelijke cijfers uit beker

De equipe van trainer Peter Broekman kan zich weer voor de volle 100% richten op de competitie. Bij de zondag-tweedeklasser TAC 90 werd een fikse nederlaag geleden. Hoewel de Maaslanders gingen rusten bij de stand 2-0 kon op dat moment og wel gesteld worden dat de ploegen qua veldspel in evenwicht waren. Na de wisseling van helften gaf de thuisploeg in het laatste kwartier even een aantal keren vol gas en liep de stand op naar de genoemde cijfers.

Op het kunstgrasveld kon MVV ’27 bogen op de eerste mogelijkheden. Huib van Barneveldt kon net zijn voet niet tegen de bal plaatsen, nadat Michael Berrevoets de Haagse keeper Gio Spaan knap had uitgespeeld. Rick Zwaard zorgde enkele minuten later dat Michael Berrevoets zelf mocht afdrukken, maar het doel van TAC 90 werd te ver gezocht. Die eerste periode zag er wat MVV 27 betreft veelbelovend uit.

Hoe hard kan het dan aankomen wanneer de tegenstander bij de eerste de beste kans wel de score opent. Vanaf het randje van de zestien vond Umit Bektas het net (1-0). Vervolgens moest de Maaslandse goalie Tom van de Broek driemaal op rij redding brengen. Het initiatief was duidelijk in enkele minuten tijd overgenomen door TAC 90.

Naarmate het spel in een regenachting decor vorderde zag MVV ’27 weer kans om het beeld wat meer in evenwicht te brengen. Haysam Aradelaziz zag zijn schot gekeerd door Gio Spaan en Rick Zwaard kopte de bal even later net over.

Vier minuten voor de rust nam TAC 90 toch verder afstand. Marlito Ascencao werd met een splijtende pass weggestuurd en recht voor het doel rondde Emmanuel Emmin diens voorwerk af (2-0).

Op basis van die eerste helft kon MVV ’27 dus zeker terug komen in de wedstrijd, maar TAC 90 bracht veel techniek en snelheid op de mat wat continue voor gevaar zorgde. In de 53e minuut onderging het scorebord al weer een verandering. De assist van Shibi Rojer werd door Amir Mazdarani binnen geschoten (3-0).

Een tegenvaller, maar MVV ’27 bleef het proberen. De in de rust ingevallen Yennick Berrevoets schoot nog naast, maar Lars Kloet vond in de 58e minuut met een subtiele draai de rechterkruising (3-1). Haysam Aradelaziz raakte twee minuten later al inglijdend de paal na goed terug leggen van Rick Zwaard.

Zo was de wedstrijd zeker niet saai te noemen al kon MVV ’27 vervolgens niet meer dichterbij komen. Het laatste (Haagse) kwartiertje ging het hard. In de 77e minuut tikte Jaco Buynink zijn tegenstander Femi Aboh net binnen de beruchte lijnen aan en vanaf elf meter vonniste Randall Labordus (4-1).

Vervolgens tikte Amir Mazdarami met de punt van zijn schoen de voorzet van Femi Aboh binnen (5-1) en in de 90e minuut ook nog de 6-1. Hierbij werd het vlagsignaal van de inval-assistent-scheidsrechter Arno van Nierop tot diens woede genegeerd. Het leverde hem, na onderling wat onvriendelijkheden te hebben uitgewisseld, vervolgens een rode kaart op.

Ach, volgende de week wacht het uitduel tegen HVV Hercules en die belangen zijn duidelijker groter te noemen. Dan moet MVV 27 er gewoon weer staan!

Opstelling: Tom van der Broek, Harm Voogt, Lars Kloet, Jeffrey Wupkes, Jaco Buynink, Rick Vijverberg (Quint van Stuivenberg), Michael Berrevoets (Dennis Louter), Jordi Lems (Yennick Berrevoets), Rick Zwaard, Haysam Aradelaziz en Huib van Barneveldt.

Door: Gerard Jordaan
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl