MVV’27 met monsterzege langs Madestein

De ploeg van trainer Marcel van Wieren deed uiteindelijk wat eigenlijk van tevoren door bijna iedereen werd verwacht. Het arme troosteloos onderaan staande SV Madestein werd kansloos naar een grote nederlaag gespeeld en zal moeten vrezen voor lijfsbehoud in de derde klasse. De hoge score van MVV 27 was prima en men kon zich zelfs veroorloven bij tijd en wijlen slordig om te springen met de grote vracht aan kansen die het kreeg.

De ploeg uit Den Haag had een krap aantal spelers ter beschikking; er stonden dan ook slechts twaalf spelers op het wedstrijdformulier. Een opdracht dus om de bezoekers ‘kapot’ te spelen en flink toe te slaan. Het was dan ook geen wonder dat MVV 27 vanaf minuut één het initiatief naar zich toe trok en de tegenstander op eigen helft vastzette. Bouke Schippers kreeg de eerste mogelijkheid om de score te openen, maar zag zijn kopbal net over de lat gaan.

Net binnen het kwartier stond de 1-0 op het bord. De voorzet van Harm Voogt werd beheerst onder controle gebracht door Lourens van Rooijen voordat hij doeltreffend uithaalde (1-0).

Vervolgens was het de mee opgekomen Jaco Buijnink die uit een corner van Dennis Louter op de kruising kopte. Halverwege de eerste helft was het weer raak. De assist van Michael Berrevoets werd door wederom Lourens van Rooijen binnengetrapt (2-0).

Vervolgens was het de beurt aan Dennis Louter die dit prille seizoen nog geen treffer achter zijn naam had kunnen zetten. In de 37e minuut kon hij afdrukken nadat  Michael Berrevoets de bal panklaar aangaf (3-0). Diezelfde aangever en afmaker voerden deze act acht minuten later nog maar eens uit (4-0).

Met een mooie onoverbrugbare marge ging de thuisclub dus aan de thee. En dan maar hopen dat men gemotiveerd zou blijven om de score nog verder op te voeren. Dat zou gelukkig gaan lukken!

Negen minuten na de hervatting stond ook de 5-0 vast. Wederom was het een kwestie van panklaar leggen door Michael Berrevoets die nu Bouke Schippers in staat stelde doel te treffen.

Met wat verse krachten erbij in de voorste linie, Wouter van Alphen en Rick Zwaard, ging MVV 27 op zoek naar nog wat meer doelpunten. Mogelijkheden waren er zat, maar men werd soms ook wat slordiger in de spelopvatting. De gretigheid leek zo nu en dan wat te verdwijnen.

Lars van Gastel, die er mogelijk van uitging dat zijn keeperstenue ongewassen weer in de kast opgeborgen kon worden, werd ineens ook aan het werk gezet. Tot tweemaal toe moest hij in actie komen toen Lexiemar Martina vrij mocht uithalen, maar deed dat prima.

Timo van Eijck kopte vervolgens in de 64e minuut de 6-0 binnen na een voorzet van Rick Zwaard. Laatstgenoemde gaf vier minuten later ook Wouter van Alphen de mogelijkheid om 7-0 aan te tekenen.

Bij een van de spaarzame uitvallen lukte het de Hagenaars in de 71e minuut de eretreffer op het scorebord te krijgen. Romario Amzand gaf voor en Ludchenttly Paulina kon de 7-1 voor zijn rekening nemen.

Wouter van Alphen pikte in de 86e minuut bal op het randje van de zestien op, passeerde enkele tegenstanders en schoot vervolgens hard en fraai met links binnen (8-1). Het slotakkoord was voor Bouke Schippers die de eindstand bepaalde (9-1).

De prima leidende Danny van Aalst trok er geen minuten bij en daar was ook zeker geen aanleiding voor. Hij had het vandaag duidelijk drukker met naar de middellijn wijzen dan met brandjes blussen. In het sportieve duel kon hij het zonder kaarten af. Hij kreeg wel eenmaal de lachers op zijn hand. De MVV 27-bank gaf luid en duidelijk commentaar, nadat er een overtreding tegen een van de eigen spelers was gemaakt. De arbiter schreeuwde vervolgens naar de kant iets in de trant van: “Wat zeuren jullie nou, het staat al 6-1”.

De opstelling: Lars van Gastel, Harm Voogt (Julian Tinbergen), Wijnand van der Schee, Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger (Wouter van Alphen), Timo van Eijck, Michael Berrevoets, Thijs de Vast (Luuk van Strijen), Lourens van Rooijen (Rick Zwaard), Bouke Schippers en Dennis Louter.

Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl