Eén dag na terugkomst van het trainingskamp in Spanje heeft het team van hoofdtrainer Marcel van Wieren op een meer dan frisse dinsdagavond een grote overwinning behaald bij het laag geklasseerde Zuid West DH in Den Haag. Met de zege in dit inhaalduel, dat in december tot tweemaal toe werd uitgesteld, heeft men in de rangschikking KMD ingehaald en staat het nu zesde.

Het was even beoordelen hoe het grasveld er bij zou liggen in Den Haag, maar dat leek goed genoeg te zijn. De regen van de laatste weken had het weliswaar drassig gemaakt en de afgelopen nacht was er vorst bijgekomen. Het was even wennen voor de acteurs, maar men kon en moest er mee leven.

De eerste de beste mogelijkheid voor MVV 27 was ook meteen raak. In de 8e minuut gaf de mee opgekomen Bret Rhijnsburger een voorzet op maat die Wouter van Alphen met een tik in de hoek kon afronden (0-1).

MVV 27 hield de regie in handen en even later gaf Lourens van Rooijen een pass op Dennis Louter die zijn inzet voorlangs zag gaan. Het was een kwestie van wachten op een volgende treffer.

Met ruim ’n half uur op de klok werd een vrije trap van Dennis Louter uit de doelmond gewerkt, net buiten de zestien nam Wijnand van der Schee de bal hard op de slof, doelman Hamza Zayzaoui kon de bal niet klemen en Lourens van Rooijen kon van dichtbij binnen trappen (0-2).

MVV 27 hield het spel breed en zette de tegenstander in een behoorlijk tempo onder druk. Twee minuten voor de theepauze stuurde Bret Rhijnsburger middenvelder Cas van der Hoeven weg die enkele  tegenstanders uitspeelde en zijn opmars eindigde met een hard schot dat de Haagse keeper te machtig was (0-3).

Net na de wisseling toonde Zuid West DH wat meer gif in haar spel, maar het leidde niet tot kansen. MVV 27 nam het initiatief snel over en gaf dat vervolgens niet meer uit handen.

Zeker in de achterhoede en het middenveld kon men de bal eindeloos rondspelen. Zodra men wat men voorin gekomen was, werd er wat meer fantasie gevraagd. De Hagenaars kwamen nauwelijks meer over de middellijn.

In het Haagse strafschopgebied werd Lourens van Rooijen onderuit geschoffeld, maar de overigens prima en rustig leidende arbiter Mike van Dam zag er geen pingel in.

Een van de eerste balcontacten van de net ingevallen Bouke Schippers was bijna goed voor de vierde treffer. Zijn kopbal uit een corner van Dennis Louter eindigde echter net naast de paal in de 66e minuut. Even later ontfutselde hij net over de middellijn de bal van een Haagse verdediger, rukte op naar het Haagse doel en oog in oog met de keeper lepelde hij de bal over het doel.

Wat dat betreft deed de eveneens net ingevallen Michael Berrevoets dat in de 77e minuut wat beter. Na een voorzet van Loyd Rhijnsburger schoot hij binnen (0-4).

Daarna ging het rap. Dennis Louter stormde in de 80e minuut op, werd onderweg nauwelijks aangepakt en zorgde voor de 0-5. Een minuut later mocht hij voor een tweede maal afronden, nu na aangeven van Michael Berrevoets (0-6).

Het sportieve gebeuren werd rustig uitgespeeld zonder verdere mogelijkheden om de stand nog wat verder op te krikken.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Dennis Louter en Wijnand van der Schee.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Wijnand van der Schee, Nick van Santen (Harm Voogt), Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Timo van Eijck (Michael Berrevoets, Thijs de Vast (Luuk van Strijen), Cas van der Hoeven, Lourens van Rooijen (Loyd Rhijnsburger), Wouter van Alphen (Bouke Schippers) en Dennis Louter.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl