Najim Nasri: “VFC (za) kan mee in de top van de 2e klasse, misschien zelfs de 1e klasse.”

VLAARDINGEN – Waar Najim Nasri afgelopen seizoen bij CION met een tevreden gevoel de deur achter zich dichttrok, heeft hij met VFC (za) snel een nieuwe club gevonden. Nasri promoveerde in  de 6,5 seizoenen die hij aan het roer stond bij CION uiteindelijk 2x en hoopt ook VFC (za) naar een hoger niveau te brengen.

“Ik zal de eerste training bij CION nooit vergeten. Toen Dutina en ik begonnen stond CION stijf onderaan en verschenen er 6 spelers op de training. Een dag en nacht verschil hoe ik weg ging bij CION”, aldus Nasri. “Ik heb een mooie tijd gehad bij CION, wat uiteindelijk geresulteerd heeft in een beker winst, kampioenschap en afgelopen seizoen promotie naar de 2e klasse. Het was een raar seizoen met een abrupt einde, maar de promotie naar de 2e klasse heeft CION meer dan verdiend.”

Met VFC (za) heeft Nasri opnieuw een club in Vlaardingen gevonden: ‘Na wat gesprekken gevoerd te hebben met enkele clubs dacht ik: Dit is allemaal te ver voor mij, ik ben graag dicht bij mijn cluppie. Toen ik gebeld werd voor informatie over een speler van de VFC (za) selectie ben ik in contact gekomen met Bas (van Loenen, red.) en dat klikte gelijk. Na een gesprek met de spelersraad en de TC (Technische Commissie, red.) waren we er snel uit.”

“Ik volg VFC (za) al vanaf het begin. Ze spelen mooi voetbal en spelen altijd mee voor de prijzen. Bas en Jeff (Stans, red.) hebben een goed team neergezet. Met CION hadden we het altijd moeilijk tegen VFC (za). Ik wil het team bijbrengen dat ze de wedstrijd beter leren lezen. Bij een voorsprong de wedstrijd laten doodbloeden als dat nodig blijkt, en bij een achterstand de stalen pinnen eronder. Dat het team al lange tijd bij elkaar is, en ook in de jeugd van VFC met elkaar heeft gespeeld, is een groot voordeel. Het team kent elkaar en is goed op elkaar ingespeeld. Maar het kan ook een valkuil blijken wanneer het team niet alles tegen elkaar durft te zeggen”, aldus de nieuwe trainer.

“Het is opnieuw een competitie met veel derby’s. Ik vind het jammer dat VDL uit de competitie is verdwenen en dat Zuiderpark daarvoor in de plaats is gekomen. Het is een sterke competitie waar elke wedstrijd een finale is. Voor een derby vind ik de aftraptijd 17.00 uur ideaal. Een afgeladen tribune en het thuisvoordeel is zeker aanwezig! Tegen een minder aansprekende tegenstander moet ik dit nog mee maken. De doelstelling is te promoveren, het liefst via het kampioenschap. Als we dit team bij elkaar kunnen houden, en hier en daar een versterking kunnen halen, kunnen we mee doen in de top van de 2e klasse, misschien zelfs de 1e klasse. Maar natuurlijk alleen onder leiding van Bas en Nas….”, sluit Nasri met een knipoog af.

Competitie indeling zaterdag 3e klasse C:
BZC / Zuiderpark
sc Botlek
DVO ‘32
FC Vlotburg
GHVV ’13
HBSS
vv KethelSpaland
OVV
Rhoon
RijnmondHoogvliet Sport
VFC (za)
Vierpolders
Zuidland

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl