Nederlaag dames HC Schiedam in Nijmegen

Nijmegen – De dames van HC Schiedam hebben vanmiddag de uitwedstrijd tegen QZ met 4-2 verloren. Na een bliksem start van de thuisploeg kwam Schiedam al vlot op achterstand. Marije Kloppenburg wist de stand na een klein half uur weer gelijk te trekken, echter viel een paar minuten later de 2-1 in het voordeel voor QZ.

Na de thee wist Sarah Oosterom de stand naar 2–2 te tillen, waarna zich een spannende slotfase ontwikkelde. Hierin was de thuisploeg met twee treffers de gelukkigste.

 

Aanvoerdster Iris Schouwstra baalt van de nederlaag. ,,Vooral omdat we allemaal voelden dat het zomaar haalbaar kon zijn om drie punten mee terug te nemen. We komen 1-0 achter, maar tonen veerkracht, spelen goed en maken de gelijkmaker. Met rust stonden we 2-1 achter maar niemand liet zijn hoofd hangen en met vol goeie moed maken we ook die 2-2. QZ speelden een hoge druk tegen ons maar daar wisten we echt goed onderuit te hockeyen. Het is zo jammer dat je ziet dat je als team stapjes aan het maken bent en dat je ten opzichte van vorig seizoen beter hockey neerzet alleen dat resultaat dan achter blijft. Of je het pech moet noemen, Ik weet het niet. Toch vallen er nog twee doelpunten en moeten we weer met lege handen afdruipen.
We moeten in ieder geval geloof in onszelf blijven houden en blijven zoeken naar wat nodig is om het allerbeste uit onszelf te halen. Het zit erin, maar het moet eruit”, spaar Schouwstra strijdlustig.

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Elijah Valk

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com