Nederland doet uitstekende zaken op UEFA-ranglijst

Nederland is bezig aan een sterk seizoen in Europa. Ondanks de vroege uitschakeling van PSV in de Champions League en FC Utrecht in de Europa League zijn er dit seizoen al 2,4 punten verdiend. PSV, dat in de Europa League verder mocht, pakte evenals AZ 3,5 punt. Feyenoord (2,5), Ajax (2,5) en Fc Utrecht (0,5) pakten de andere punten.

Ajax kan woensdagavond naast 0,2 punt bij winst, ook veel punten (0,4) voor kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League pakken. Feyenoord en PSV lijken zich te gaan plaatsen voor de groepsfase van de Europa League en spelen dan in ieder geval nog zes wedstrijden waar veel punten te verdienen zijn. AZ moet na het gelijke spel tegen FC Antwerp nog vol aan de bak om de poulefase te bereiken.

Nederland heeft inmiddels de 11de plaats en de daarbij behorende directe plaats in de poulefase van de Champions League en de Europa League weer in bezit. Concurrenten Oostenrijk (3/5), Tsjechie (1/5) en Denemarken (1/5) hebben minder teams die nog in het toernooi zitten.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl