Voor een groot deel van Nederland draait vandaag maar om één ding: De enige voetbalklassieker die Nederland rijk is. De grootste club uit Rotterdam, tegen de grootste club uit Amsterdam. Twee clubs die elkaar het licht in de ogen niet gunnen en die koste wat het kost de buit binnen willen slepen. Het is de dag van Feyenoord – Ajax.

Wat is echter de oorsprong van de rivaliteit tussen deze twee clubs? Naar alle waarschijnlijkheid heeft het te maken met het feit dat de clubs uit de twee grootste steden van Nederland komen. Voor beide steden is het zeer belangrijk dat de onderlinge duels worden gewonnen. Toch heeft het duel tussen Feyenoord en Ajax een veel grotere impact dan de duels van de Amsterdammers tegen Sparta en Excelsior. Dit komt omdat Feyenoord in de historie meer prijzen heeft gewonnen dan de andere twee Rotterdamse clubs. De klassieker is dus een wedstrijd tussen de meest succesvolle clubs uit de grootste steden van Nederland.

Helaas mogen er tegenwoordig door de verschillende rellen tussen de supportersscharen geen uitsupporters meer bij de wedstrijden aanwezig zijn. Dit zal de sfeer in de Kuip echter niet drukken. Dit ook omdat de wedstrijd vanmiddag een extra lading heeft. Feyenoord en Ajax bezetten momenteel namelijk de eerste twee plekken in de competitie. Als Feyenoord wint haakt het zijn karretje aan in de trein naar het kampioenschap. Verliezen de Rotterdammers dan staan ze op een kloof van zes punten. Een zeer belangrijke wedstrijd dus voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord heeft voor de wedstrijd een vrijwel fitte selectie. Ajax speelde donderdag een Europese wedstrijd, waardoor de Rotterdammers conditioneel licht in het voordeel zijn. Met de juiste mentaliteit en wilskracht is vanmiddag alles mogelijk.

De wedstrijd van vanmiddag staat onder leiding van Bas Nijhuis.

Avatar foto

DoorLeon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie