Nederland en Italië in evenwicht in armoedig duel

MILAAN – Italië en Nederland hebben in Milaan aangetoond waarom beide ploegen niet aanwezig zijn op het WK voetbal. Beide ploegen wisten niet te overtuigen en zetten een teleurstellende wedstrijd op de mat: 1-1.

Italië was in het eerste bedrijf wel beter dan het Nederlands Elftal, dat geen enkele kans wist te creëren. Onder andere oud-Spartaan Marten de Roon had het erg moeilijk met het beweeglijke middenveld van de Azzurri. Italië wist de bal vaak via een lange bal achter de Oranje defensie te krijgen, wat leidde tot een aantal gevaarlijke kansen. Jasper Cillessen keepte echter een goede partij en hield in de eerste helft zijn doel schoon.

De tweede helft was iets beter van Oranje zijde, zonder dat de ploeg vaak gevaarlijk wist te worden. Italië leek er totaal niet meer aan te pas te komen, maar zoals wel vaker bleek dat je de ploeg nooit mag uitvlakken. In een spaarzame counter was het Zaza die Van Dijk aftroefde en afwerkte. Een minuut na het doelpunt leek Babel echter alweer op weg naar de 1-1. De aanvaller werd in kansrijke positie echter onder uitgehaald, wat resulteerde in een rode kaart aan Italiaanse zijde. Dit bleek het startsein van een Nederlands offensief, dat in de slotfase leidde tot de 1-1 via een kopbal van de ingevallen Aké, op aangeven van Feyenoorder Berghuis.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl