Nederlands elftal met hakken over de sloot langs Noord-Ierland

ROTTERDAM – Het Nederlands elftal heeft donderdagavond met zeer veel moeite gewonnen van Noord-Ierland. Lange tijd was het niet goed wat Oranje liet zien in de Kuip, maar na een kwartier voor tijd wakker geschud te zijn door de Noord-Ieren toonde het Nederlands Elftal karakter door toch nog te winnen.

De eerste helft van het duel was eigenlijk het aanzien niet waard. Noord-Ierland verdedigde met verve en toonde gedurende het gehele duel een over-mijn-lijk mentaliteit. Het Nederlands Elftal kwam er niet doorheen en noteerde in het eerste bedrijf dan ook geen enkel schot op doel. De Noord-Ieren lieten daarentegen ook niets zien, waardoor over deze helft weinig woorden de geschiedenisboeken in zullen gaan.

In de tweede helft pakte het Nederlands elftal iets meer de draad op, zonder extreem gevaarlijk te worden. Oud-Spartaan Dumfries was een aantal malen dreigend voor het doel, maar kon ook geen doelpunt forceren. Er werd pas echt druk uitgeoefend toen Koeman ingreep en De Roon en Babel naar de kant haalde voor Van De Beek en Malen. Net toen het leek dat Oranje orde op zaken ging stellen scoorden de Noord-Ieren toen ze voor het eerst in de vijandelijke zestien meter kwamen. Ondanks dat het tegendoelpunt hard aankwam kwam het Nederlands Elftal vrij snel weer op gelijke hoogte via Memphis.

Toch leek er dus puntverlies aan te komen voor Koeman, die ondertussen Luuk de Jong als breekijzer had ingebracht voor Denzel Dumfries. De spits liet zich zien met een aantal kopkansen, maar leek ook niet in staat te zijn Oranje naar de overwinning te helpen, totdat de eerste minuut van de extra tijd aanbrak. Hierin probeerde De Jong een doorgekopte voorzet te controleren, waarbij de bal van zijn schoen leek te schieten. Op wonderbaarlijke wijze viel de bal toch richting het doel, waardoor de invaller alleen nog zijn voet ertegenaan hoefde te zetten om Oranje toch nog naar de overwinning te schieten. Noord-Ierland bleek gebroken, waardoor het Nederlands elftal vanuit de counter uiteindelijk zelfs nog uitliep naar 3-1. Memphis maakte zijn tweede van de avond.

Foto: Orangepictures/Herman Dingler


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl