AMSTERDAM – Het Nederlands Elftal is er niet in geslaagd om de goede lijn door te trekken. De ploeg van bondscoach Danny Blind kwam in een pover duel creativiteit te kort en werd uiteindelijk genekt door een afstandsschot: 0-1.

Nederland begon niet slecht aan het duel in de ArenA. De ploeg probeerde aan te vallen, maar kwam vrij weinig in de buurt van het doel van Llorris. Anderzijds was Frankrijk ook niet bij machte om veel kansen te creëren. Een afstandsschot van Paul Pogba nekte uiteindelijk Stekelenburg. Een aantal minuten later had Oranje een penalty moeten krijgen vanwege een handsbal van Koscielny, maar voor het derde duel op rij werd de ploeg benadeeld.

In de tweede helft liet Frankrijk het balbezit aan Oranje. Veel kansen leverde dit echter niet op. Vanuit de counter wist Frankrijk ook amper gevaarlijk te worden. In de slotfase kreeg Memphis Depay nog een zeer grote kans op de gelijkmaker, maar doelman Lloris redde op katachtige wijze. Uiteindelijk bleef het bij 0-1. Daarmee kreeg Oranje eigenlijk te weinig, het duel verdiende geen winnaar.

Avatar foto

DoorLeon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie