Nederlands elftal rolt Portugal op met goede eerste helft

GENEVE – Het Nederlands elftal heeft zijn tweede duel onder leiding van Ronald Koeman glansrijk gewonnen van Portugal en rekende daarmee af met een Portugees complex. Door een goede eerste helft werd het 0-3.

In het duel dat op neutrale grond in Zwitserland afgewerkt werd stelde Ronald Koeman een ander elftal op dan een paar dagen eerder tegen Engeland. Zo nam Babel de plek in van Bas Dost en kreeg ook Vilhena een basisplaats, zij het op de linksback positie. In de eerste helft wervelde Oranje over de Portugezen heen. Oranje was veel beter, al was dat niet aan het balbezit af te zien. Wanneer de ploeg de bal had speelde het vrij direct richting de goal.

Dit leverde een aantal mooie doelpunten op. Allereerst stond Memphis aan het einde van een prima aanval. Het tweede doelpunt kwam op naam van Babel na een prima voorzet van Mathijs de Ligt en de derde goal kwam op naam van Virgil van Dijk met dezelfde aangever. Zo ging het Nederlands elftal met een zeer fijne voorsprong de rust in. In de tweede helft probeerde Portugal nog iets terug te doen, maar bij een schaars aantal kansen stond Cillessen goed op te letten. Na een uur spelen kreeg Cancello nog rood, waardoor het duel helemaal gespeeld was.

Zo kan Koeman met gemengde gevoelens terugkijken op de interlandperiode, met een prima resultaat tegen Portugal en een minder resultaat tegen Engeland.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl