SCHIEDAM – Zaterdag stond de wedstrijd tussen Nexus en KOAG op het programma. De thuisploeg kon net niet stunten.

In tegenstelling tot KOAG begon Nexus scherp aan de wedstrijd waardoor het op 8 – 3 voorsprong kwam. Na de rust kwam KOAG scherper uit de kleedkamer waardoor het (met behulp van een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechter) op een 12 – 13 voorsprong kwam. Nexus probeerde tevergeefs met een aantal wissels bij de heren het tij te keren, maar kon geen vuist meer maken.

KOAG wist uiteindelijk de wedstrijd te winnen met 16 – 20 en de punten uit de Margriethal mee te nemen. Noah Poppelier was de topscorer met 6 doelpunten. ,,We maakten in de tweede helft te veel persoonlijke fouten,” baalde Erik Speijer. Volgende week staat de degradatiekraker tegen Vriendenschaar op het programma.