Nexus hervat veldcompetitie met knap gelijkspel

SCHIEDAM – Na het kampioenschap in de zaal stond voor Nexus afgelopen weekend de hervatting van de veldcompetitie op het programma. Met als doel om zich veilig te spelen stond het team van Mario Bernard voor de zware klus om het op te nemen tegen het hoger geklasseerde Korbis uit Waddinxveen. De uitwedstrijd tegen Korbis werd kansloos verloren (15-7), maar coach Bernard zag vooraf zeker kansen: “de heren zullen het vandaag zwaar krijgen, onze dames zullen vandaag het verschil moeten maken”.

 

Nexus schoot uit de startblokken en pakte een knappe 5-1 voorsprong. Een voorsprong die Korbis langzaam maar zeker wist te verkleinen. Op 7-7 was de score voor het eerst weer in evenwicht en was het beeld van de wedstrijd wel duidelijk; de aanvallende impulsen bij Korbis kwamen hoofdzakelijk van de heren, terwijl bij Nexus de doelpunten meer verdeeld waren over de heren en dames. De rust ving aan bij een 8-9 stand.

 

In de 2e helft wist Korbis de wedstrijd langzaam maar zeker naar zich toe te trekken. Wederom waren het de heren van Korbis die zich in scorend opzicht lieten gelden. De gasten liepen uit naar een 10-15 stand en Nexus leek klaar voor de slachtbank. Nexus rechtte echter net op tijd de rug en startte de inhaalrace met een mooie doorloopbal van Dionne van Dijk. Nadat ook zus Kim Majoor haar directe tegenstander verschalkte met een mooie doorloopbal kreeg Nexus weer geloof in een goede afloop en slonk het vertrouwen bij Korbis. Op een 17-17 stand stonden de teams sinds lange tijd weer naast elkaar en was er nog niet te voorspellen wie er met de winst vandoor zou gaan. Korbis scoorde de 17-18, maar wederom waren daar de Schiedamse dames die een hoofdrol voor zich opeisten. Eerst in de persoon van Kim Majoor (middels een strafworp) en kort daarna via Dionne van Dijk. Zo stond er ineens een 19-18 stand op het scorebord! Met nog een kleine minuut kreeg Korbis de kans om de score weer in evenwicht te brengen, maar daar slaagden ze vooralsnog niet in. Nexus had de winst voor het grijpen, ware het niet dat de scheidsrechter binnen no-time floot voor tijdrekken. Een cadeautje aan het adres van Korbis en deze pakten ze maar al te graag uit (19-19). Nexus kreeg nog 1 aanval, maar helaas troffen de afstandsschoten geen doel.

 

Ondanks dat winst mogelijk was geweest toonde coach Bernard zich na afloop tevreden met de puntendeling: “gezien het spelbeeld zou winst niet terecht geweest zijn, maar een gelijkspel vond ik zeker verdiend. Korbis is erg afhankelijk van de heren en toen we dat beter aan banden wisten te leggen gaf het ons de ruimte om terug te komen. Onze dames maakten daarin vandaag het verschil.” Vanwege de vakantie ligt de net hervatte competitie meteen 2 weken stil. Op 13 mei hervat Nexus de competitie met een uitwedstrijd tegen WION.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl