BODEGRAVEN – Vandaag was het erop of eronder voor het eerste team van Nexus. Als Nexus nog enige kans wilde maken op handhaving in de eerste klasse, dan moest het vandaag winnen van Vriendenschaar. Om 20:30 uur ging de wedstrijd van start in Bodegraven. Ook voor Vriendenschaar waren twee punten meer dan welkom om zich veilig te spelen in de eerste klasse. De eerdere onderlinge wedstrijd was een spannend duel en eindigde met een stand van 22-18 in het voordeel van Vriendenschaar. Op voorhand was de verwachting dat het een leuke en spannende pot korfbal zou worden tussen deze twee ploegen.

 

Het eerste kwartier gingen beiden ploegen fel van start en waren ze gelijkwaardig. Met goed aanvalsspel over de dames bij Nexus wisten de bezoekers tot een stand van 6-6 mee te scoren met de thuisploeg. Helaas stokte daarna het aanvalsspel bij Nexus en kwamen zij in de eerste helft nog slechts één keer tot scoren. Echter, Vriendenschaar zette een tandje bij, voornamelijk de heren, en door minder goed verdedigen van Nexus liep de thuisploeg uit naar een ruststand van 13-7. Na rust was het zaak voor Nexus om snel te scoren en weer aansluiting te vinden. Daarvoor werd een tactische wissel doorgevoerd, wat moest resulteren in twee gelijkwaardige vakken in aanvallend opzicht. De keuze van trainer Mario Bernard, om Noah Poppelier en Suthes Balasooriyan van vak te wisselen pakte in eerste instantie goed uit. Nexus kwam terug naar slechts twee doelpunten verschil (15-13). Helaas kon Nexus het verdedigend niet vast houden en liep Vriendenschaar opnieuw uit naar een verschil van vier doelpunten. Het is Nexus daarna niet meer gelukt om dichterbij te komen en heeft Vriendenschaar de wedstrijd goed uitgespeeld. De wedstrijd eindigde in een stand van 22-17.

 

De kans op handhaving is op papier nog niet volledig verkeken, alleen zal Nexus dan volgende week in een thuiswedstrijd moeten winnen van Reeuwijk, die ook op slechts 2 punten staan. Daarnaast zal Nexus moeten stunten tegen de ploegen uit de top 4. Een heel moeilijke klus, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl