Nexus lijdt duidelijke nederlaag in zaal ouverture

SCHIEDAM – Voor de korfballers uit Schiedam stond afgelopen zaterdag de eerste zaalwedstrijd van het seizoen op het programma. Waar de spelers van Nexus 1 op het veld uitkomen in de derde klasse, mogen ze in de zaal nog aantreden in de tweede klasse. Na een goede oefenperiode in de zaal, stond nu het onbekende Phoenix uit Zoetermeer op het programma. Deze ploeg speelt op het veld eerste klasse waardoor Nexus wist dat dit geen makkelijke wedstrijden ging worden. Dit zou uiteindelijk ook in de cijfers in uitdrukking komen; Nexus kon het tot 6-6 bijbenen, maar toen het Zoetermeerse vizier scherper kwam te staan speelde Nexus een verloren wedstrijd (12-24).

 Met junior Yannick van Otterloo in de basis, werd er om 14:10 gestart in lege Groenoordhal, wat de sfeer toch wel anders maakten. De Schiedamse ploeg was niet van plan deze wedstrijd zomaar verloren te laten gaan en kon de eerste 15 minuten van de wedstrijd goed meekomen met de club uit Zoetermeer. Dit resulteerde in een 6-6 gelijke stand, door doelpunten van onder andere Noah Poppelier. Phoenix leek vervolgens wakker geschud en kwamen beter in hun eigen spelletje. Met meer reboundoverwicht en een hoger tempo konden zij aanvallen herhalen en vielen er meer doelpunten. Nexus miste in deze fase een aantal opgelegde kansen en daarmee is de ruststand van 13-6 eenvoudig verklaard.

 Na de rust wist Nexus zich niet te herpakken en vielen de doelpunten erg gemakkelijk bij Phoenix. Toch knokte de Schiedamse ploeg zich een beetje terug en gingen langzamerhand hun eigen spelletje weer spelen. Dit was echter niet genoeg om de wedstrijd weer spannend te maken. Phoenix bleef met de regelmaat van de klok scoren en bleek een maatje te groot te zijn voor de spelers uit Schiedam. De wedstrijd eindigde in een 24-12 nederlaag voor Nexus. 

 Door de huidige corona maatregelen lijkt dit voorlopig de laatste wedstrijd voor Nexus in 2021, waarbij gehoopt wordt dat de competitie zo snel mogelijk hervat wordt. 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl