Nexus wint een punt tegen koploper ALO

SCHIEDAM – Nexus ontving de (virtuele) koploper ALO Korfbal uit Den Haag. De Schiedammers hadden wat goed te maken na het gelijkspel van vorige week: er moest meer strijd worden geleverd. De Hagenezen hadden vorige week averij opgelopen bij ‘runner up’ Juliana en waren niet van plan om deze week opnieuw punten te laten liggen in hun ‘road to the eerste klasse’. Daar leek het tijdens de wedstrijd ook niet op. Het door Zorghavengroep gesponsorde Nexus speelde, door bepaalde omstandigheden, in een iets andere samenstelling. ALO begon sterk, en wist door goede verdedigende druk Nexus van het scoren af te houden. Echter, werd er door Nexus ook verdedigend goed gespeeld waardoor de achterstand klein bleef. De Schiedammers moesten continu in de achtervolging, getuige ook de 4-8 stand bij rust, mede door twee afstandsschoten van Suthes Balasooriyan en Wilfred Koppe.

In de rust wist Nexus dat er iets moest veranderen om hier nog punten te pakken, aangezien het vertoonde spel niet goed was. Met een andere instelling kwamen zij de kleedkamer uit.  Het pleit voor de Schiedammers dat zij bleven knokken voor de punten en zo de tegenstander niet verder liet uitlopen. Mede door een aantal goede acties van Noah Poppelier, wist ALO hun voorsprong niet te vergroten.  Tot 11-15 bleef het verschil op 4, maar daarna was het alleen nog Nexus wat de klok sloeg. Met nog 1 minuut op de klok was de stand weer in evenwicht door twee afstandsschoten van Sven Pappers. Beide teams kregen nog kans om de winnende treffer binnen te schieten. Dit gebeurde echter niet, zodat er met een 15-15 eindstand afgefloten werd.

Nexus wist een punt te winnen, waar ze vorige week een punten verloren. Coach Erik Speijer was gematigd positief na afloop: “Net als vorige week bleven we knokken tot het eind en ook dat levert punten op, over het vertoonde spel was ik wat minder tevreden.”

Overige uitslagen:

Tweede klasse:
Ckc Maassluis – Atlas: 30-12.
ODO – WION 15-15

Eerste klasse:

Futura – SC Twinst 26-17

 

 

 


 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl