Nieuwe Engelse club voor Glenn Loovens

De Rotterdammer Glenn Loovens is de komende twee seizoenen in het Stadium of Light te bewonderen. De 34-jarige centrale verdediger is vrijdag officieel gepresenteerd door het naar de League One afgezakte Sunderland.

De oud-Feyenoorder, die gelijktijdig met Robin van Persie bij de selectie kwam onder coach Bert van Marwijk, zat sinds 1 juli zonder club, nadat zijn contract bij Championship-club Sheffield Wednesday niet werd verlengd. De tweevoudig Oranje-international komt in het Noorden van Engeland één landgenoot tegen: doelman Robbin Ruiter kwam een jaar geleden over van FC Utrecht, maar wist de degradatie van The Black Cats niet te voorkomen. Ook verdediger Alim Özturk, in het verleden actief bij SC Cambuur, speelt sinds deze zomer bij Sunderland.

Loovens – zoon van de Rotterdamse amateurtrainer Hans Loovens – is toe aan zijn vijfde werkgever sinds hij in 2005 besloot om het avontuur bij Cardiff City aan te gaan. In Wales verdiende de centrale verdediger een transfer naar Celtic, waar hij zich in de kijker speelde van toenmalig Oranje-bondscoach Bert van Marwijk. De oud-Feyenoorder kwam vervolgens via Real Zaragoza bij Sheffield Wednesday terecht.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl