Oefen: Excelsior Rotterdam onderuit tegen Heracles Almelo

In de play-offs schakelde Excelsior Rotterdam Heracles Almelo uit. Twee maanden later troffen beide ploegen elkaar vanavond opnieuw in Almelo. Het werd een nuttige oefenpot, die door Heracles Almelo met 2-1 werd gewonnen. De Kralingse treffer werd gemaakt door Kenzo Goudmijn.

Weggewerkt
Excelsior Rotterdam bracht afgelopen week door in Aparthotel Delden voor het traditionele trainingskamp. De afsluiting van deze trainingsweek bracht de Kralingers naar Almelo, waar goede herinneringen liggen. De eerste kans was nu voor Excelsior, na een combinatie tussen Marouan Azarkan en Siebe Horemans. Voordat Julian Baas kon koppen, werd de bal echter weggewerkt door de Heracles-verdediging.

Jacky Donkor
Daarna bleven er mogelijkheden komen voor beide ploegen. De grootste was na 24 minuten voor Kenzo Goudmijn, maar zijn schot werd gekeerd door de doelman. Stijn van Gassel verrichtte in de 37e minuut ook een belangrijke redding, waardoor het na 45 minuten voetbal nog 0-0 was in Almelo. Na rust maakte Jacky Donkor zijn debuut in het shirt van Excelsior Rotterdam. De eerste grote kans van de tweede helft was echter voor Heracles, maar opnieuw redde Van Gassel.

Dreigend
Na 54 minuten spelen werd het alsnog 1-0 voor de thuisploeg. Het was Bakis die Van Gassel nu wel wist te passeren. In de 69e minuut was Reda Kharchouch dreigend, maar zijn schot werd gekeerd. Donkor kreeg elf minuten voor tijd een kans, maar wist de bal net niet te raken. Via Samuel Armenteros werd het kort erna vervolgens 2-0. Kenzo Goudmijn wist nog wel 2-1 te maken, maar verder dan dat kwam Excelsior niet vanavond.

Doelpunten:
54. Sinan Bakis 1-0
81. Samuel Armenteros 2-0
85. Kenzo Goudmijn 2-1

Opstelling Excelsior Rotterdam:
1. Stijn van Gassel (K)
2. Siebe Horemans
4. Redouan El Yaakoubi (A)
6. Joshua Eijgenraam
8. Kenzo Goudmijn
9. Reda Kharchouch (77. Raphael Eyongo)
10. Marouan Azarkan
14. Couhaib Driouech (74. Michael Chacón)
16. Sven Nieuwpoort (77. Serano Seymor)
28. Nathan Tjoe-A-On (84. Nathangelo Markelo)
33. Julian Baas (46. Jacky Donkor)

Door: Excelsior Rotterdam
Foto: Sander Westdijk (Waterwegsport.nl)


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl