Oefencampagne: Zwaluwen gelijk tegen TAC’90

Zwaluwen speelde vandaag de 2e wedstrijd in blok 2 en de 4e wedstrijd in totaal deze voorbereiding. TAC’90 was de tegenstander en liet gelijk zien veel jongens in de ploeg te hebben die handig zijn aan de bal. Maar al gauw trok Zwaluwen de wedstrijd naar zich toe. Na 15 minuten had het al 0-3 kunnen staan maar de “neutrale” grens- en scheidsrechter vonden het nodig om veelvuldig en onterecht voor buitenspel te vlaggen en te fluiten. Anders hadden Etson Galong en Quintin Rustveld zo door kunnen lopen op de keeper. Na 15 minuten bleef de vlag gelukkig een keer naar beneden en Ethienne Orthela stuurde Ukbe Arslan weg en die schoot hard binnen in de verre hoek. Bijna stond het 1-1 na een slaapmoment bij een corner. Verder kwam Zwaluwen niet meer in de problemen en had het de voorsprong moeten uitbouwen maar was het veel te slordig in het uitspelen van de kansen.

Vlak na rust werd het gelijk 0-2. De ingevallen Jazzy Adams werd diep gestuurd. Hij legde de bal breed op de tevens ingevallen Gerson Pisas die de bal binnen gleed. Consolideren en uitspelen zou je denken maar niets was minder waar. Met het wisselen van Yasin Mazlum en Stefano Goncalves was zowel de aanvallende als de verdedigende organisatie weg. De 1-2 was een schitterende afstandsknal van 35 meter in de kruising. De 2-2 viel 7 minuten voor tijd. De scheidsrechter vond dat blijkbaar een mooie stand want een minuut later floot hij gelijk af.

“Na prima voor de dag te zijn gekomen tot nu toe, was de tweede helft ondermaats. Een mooie helft om lessen uit te leren. Want in de competitie mag je een 0-2 en je dominantie op het veld nooit zo weggeven. Er werden 19 spelers gebruikt die wederom 45 minuten speelde en sommigen een uur.” aldus Zwaluwen oefenmeester Henk de Zeeuw.

As zaterdag staat voor de Vlaardingers de uitwedstrijd tegen TOGB op het programma.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl