VLAARDINGEN – Vierde divisionist Zwaluwen Vl heeft zaterdag haar oefencampagne positief afgesloten. De formatie van trainer Henk de Zeeuw won met ruime cijfers van de Rotterdamse tweedeklasser Antibarbari: 5-0.

Eigenlijk zou Zwaluwen Vl nog oefenen nog tegen FC Boshuizen, maar door omstandigheden veranderde dat naar Antibarbari, dat afgelopen seizoen bijna promoveerde naar de eerste klasse. De gastheer startte sterk en kwam via Jazzy Adams nog binnen het half uur op 1-0. Daarna schroefde de thuisploeg het tempo op en zorgde dezelfde Adams ook voor de 2-0. Daarna kreeg Zwaluwen nog dotten van kansen, maar deze werden niet benut. Met vier wissels werd begonnen aan de tweede helft en direct was het weer Zwaluwen dat de klok sloeg. Eerst was het direct weer Adams die de 3-0 binnen schoot en nadien zorgde Etson Galong met een lob voor de 4-0. Daarna volgde ook de snelle 5-0 waarbij Adams opnieuw het eindstation was. Daarna nam Zwaluwen duidelijk gaf terug en speelde het duel uit.
Met de zege op Antibarbari sluit Zwaluwen Vl de voorbereiding goed af. Er werd vijfmaal gewonnen, tweemaal gelijk gespeeld en slechts eenmaal verloren. In acht duels kreeg het slechts 7 (!) goals tegen en werd er ook vaak de nul gehouden. Volgend weekend start Zwaluwen de competitie met een uitduel tegen het Brabantse Achilles Veen.
Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl