Oefenvoetbal: Maasdijk houdt HVC’10 van scoren af

Ondanks een flink aantal blessures ondernam  HVC’10 toch de 8 kilometer lange reis naar vv. Maasdijk. Piet Boon spaarde in de eerste helft drie basisspelers: Michael van den Bos, Sil van Ooijen en Mitchell Bouwhuis en liet daarvoor Len van Ooijen, Scott Kraan en Tony Vierhout minuten maken.

Al na twee minuten lepelde na een 1-2tje Badr ben Mohammed de bal over de Maasdijkse doelman en toen het eerste kwartier de Hoekse voorwaartsen steeds door de defensie sneden leek  een grote overwinning binnen bereik. Dat zou HVC’10 goed uitkomen, want afgelopen zaterdag werden tien mooie kansen onbenut gelaten tegen SV Den Hoorn.
Maar die voorspelling kwam niet uit, want vv Maasdijk herpakte zich en bestreed met echt vierdeklasvoetbal de twee klassen hoger spelende Hoekenaren.  Dat betekende door middel van lange ballen van achter uit naar vorenhoren (vooral op links)  en dat bracht de Hoekse defensie soms lelijk in de problemen. Toen na een kwartier Tom van der Spek een aanval niet helemaal kon onderscheppen, tikte een Maasdijkse middenvelder de terugspringende  bal langs hem in het doel. (1-1) .
Maasdijk ging ook veel feller de duels aan en ook dat vonden de gasten minder leuk. Waar ze eerst dachten dat ze een leuk avondje konden gaan tikken, liepen ze juist tikken op. Vlak voor rust kreeg de thuisclub nog een levensgrote kans die uiteindelijk in handen van Tom van der Spek belandde. Dat HVC’10 toch nog met een voorsprong ging rusten, was slechts te danken aan een oprisping van Jorn Groothuizen die een  beginnende aanval van Maasdijk onderschepte en met een geplaatste bal de stand op 1-2 bracht.

Boon bracht na rust  inderdaad Michael van den Bos, Mitchell Bouwhuis en Sil van Ooijen voor Jorno Reurink, Kay van den Bos en Jorn Groothuizen. In de eerste vijf minuten na rust kregen Sil van Ooijen, Badr ben Mohammed en Michael van den Bos weer enorme kansen, maar allen misten ze. (naast resp. gered door de keeper)
In het begin van de tweede helft kon Maasdijk niet aan de bal komen, maar toen ook het Hoekse tempo zakte en spelers zich maar bleven vastlopen (vooral Kyrill Slutskyy) kwamen ze wat meer naar voren. Het leverde enkele mogelijkheden op, waarvan HVC’10 wat schrok. Dat ging daarna toch weer wat geïnspireerder spelen, vooral onder leiding van de ijverige Badr ben Mohammed.. Een mooie lob van Mitchell Bouwhuis werd ten onrechte door de scheids op het advies van de Maasdijkse assistent afgekeurd, zodat ook die man kon oefenen voor de competitie.
De 1-3 en de 1-4 kwamen uiteindelijk toch op het scorebord. Sil van Ooijen scoorde opnieuw zijn spitsengoal en na drie keer missen in een scrimmage knalde uiteindelijk Michael van den Bos de vierde treffer binnen. Omdat Scott Kraan in de tweede helft een hamstringblessure opliep, was  het verlies op deze dinsdagavond groter dan de magere winst op een vierdeklasser die zich overigens fel verdedigde.

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl