Oefenvoetbal: Warbout (HVC’10) velt Neptunus-Schiebroek met Hattrick

Rotterdam – Henk de Zeeuw verliet in de rust van de oefenwedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek met een grote glimlach het druilerige en harde kunstgrasveld, Enkele weken geleden schreef clubicoon Jacobs in zijn column in het AD dat HVC’10 zich moest schamen, omdat het in de beker tegen Spijkenisse  min of meer verzaakt had. “HVC’10 zal nooit veel bereiken met zo weinig ambitie. Het had al lang in de eerste klas moeten spelen met zijn accommodatie en zijn dorpskarakter.” 
Het team dat De Zeeuw voor rust opstelde, liet de Rotterdamse ploeg echter alle kanten van het veld zien. Nota bene met 28 punten koploper in klasse 2 D.  Over ambitie gesproken. Jacobs verliet in de rust het terrein.
Uitblinkers aan Hoekse zijde waren Jurgen Warbout en Michael van den Bos. De eerste scoorde een ‘schone’ hattrick. Na een kwartier al verzilverde hij een strafschop na een fout op Van den Bos. De uitstekend leidende scheidsrechter Van Diest was resoluut. Tien minuten later strafte Warbout met een schitterende lob een fout van de Rotterdamse defensie af en tien minuten voor rust legde Van den Bos na een solo de bal klaar voor Warbout die beheerst van de stip binnen schoot.

Het leek erop dat De Zeeuw na rust de vernedering nog iets groter wilde maken: hij haalde drie van zijn beste spelers naar de tribune (Warbout, keeper Madern en centrale verdediger Jeffrey van den Bos). Vooral ook om ze te behoeden voor ongewenste blessures. Maar in het begin leek dat weinig kwaliteitsverlies aan Hoekse kant te betekenen. Het jonge HVC’10 freewheelde nog naar 0-4, toen Thomas van der Bogt keurig terug legde op Mitchell Bouwhuis. Daarna haalde De Zeeuw al zijn ervaren spelers naar de bank om ze te vervangen door alle aanwezige A-spelers.

Eigenlijk speelde toen het jonge team dat van  hoofdklasser Spijkenisse voor de beker met 7-2 klop kreeg. De gemiddelde leeftijd was op dat moment hooguit 19 jaar. Naar het einde toe kreeg Neptunus-Schiebroek wel een veldoverwicht, maar aanvankelijk toonde invaller-doelman Tom van der Spek met enkele reddingen aan dat hij een betrouwbare vervanger van Madern kan zijn…

In de laatste tien minuten gaf de thuisclub via twee vlot lopende aanvallen over de linkerflank en twee eenvoudige  intikkers de stand ’een draaglijker aanzien’  (2-4). Dave Kram, Thomas van der Bogt en Badr Mohammed misten in de omschakeling toch nog drie doelrijpe kansen. Rob Jacobs zal wel geschrokken zijn van het huidige niveau van zijn club. Zo kon Henk de Zeeuw (op zoek naar een club voor het nieuwe seizoen) een lange neus trekken naar diverse criticasters. Volgende week wacht de echter een potje om de echte knikkers, Westlandse derby tegen SC Monster. Hopelijk een echte publiekstrekker en een even goed draaiend HVC’10.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl