Oeroude Schiedamse burenruzie prooi voor SVV

In een regelrechte burenruzie tussen Hermes-DVS en SVV wisten de gasten met 2-4 te verrassen. Een vlakke eerste rondgang werd gevolgd door een tweede vol spektakel. ,,Eindelijk valt het muntje,” glunderde SVV-coach Maurice van Ettinger, ,,onze kant op en dat is wel eens anders geweest eerder in het seizoen.”
Door: Ton de Leede

Op het nieuwe Harga-complex, waarop beide clubs actief zijn, waaide een straffe wind diagonaal over het kunstgrasveld. Nummer 9 van de ranglijst Hermes-DVS, nog in gevecht voor een periodetitel, had vanaf het beginsignaal grote moeite met nummer 13 van de vierde klasse F. SVV speelde met meer rust aan de bal en had in Amir Rozebaghi en Redouan Ajghouf twee balvaste architecten. De lichtblauwhemden zochten wel de aanval, maar de eindpass ontbrak.`,,Ik zag een dramatisch Hermes,” aldus Hermes-trainer René Noort, ,,als het moet staan mijn spelers er niet.”

Na de thee zetten de roodgroenen in korte tijd de wedstrijd op de kop. Een eigen inzet van Ties van Berkel en een dubieuze (buitenspel) inloper van Valeri Silva zetten de gasten op een snelle 0-2. Na een overbodige tweede gele kaart voor Ruben Russel ging de thuisploeg in ondertal juist beter spelen. Koen Pijpers tekende voor de aansluitende 1-2 en de kansen stapelden zich op. Ronald Anthony bracht de marge weer op 2, 1-3. Hermes bleef extreem aanvallend spelen en kroop dichterbij door Hendrik dos Santos Ribeiro, 2-3. Alles leek nog mogelijk totdat Bruno Lima de 2-4 op het bord bracht, enkele minuten voor tijd. ,,Ik zei het pas nog,” wist Maurice van Ettinger, ,,maar met dit SVV kunnen we van elke tegenstander winnen.” Bij René Noort was de ergernis groot: ,,We staan met pap in de benen als het belangrijk wordt. Met deze ploeg pak je geen prijzen.”

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl