OHVV klopt apathisch DVO’32

De competitie- ouverture, 24 september 2022, leverde DVO’32 indertijd in Oudenhoorn een eclatante 1-4 zege op; opponent OHVV lag toen in feite al binnen een half uur amechtig op de knieën. Wat volgde was uiteindelijk de titel van de 1e periode van seizoen 2022/2023 voor DVO’32.

Hoe anders is de situatie nu. In de terugwedstrijd, vandaag in Vlaardingen, bleek degradatie- kandidaat OHVV de betere. Niet dat OHVV zoveel beter was over de volle negentig minuten (en toegevoegde tijd), maar het team van trainer Mark van Os toonde wel vanaf minuut één veel meer passie én inzet. En dat leverde, in een overigens verre van goede wedstrijd, de -op zich verdiende- volle buit op.

De thuisploeg van vertrekkend (al na 1 seizoen) trainer Raymond de Romph was vrij onzorgvuldig aan de bal en bovenal gaf de thuisploeg niet thuis waar het felheid betrof; het oogde aan de Vlaardingse zijde nogal apathisch. Waar in de 3e minuut invaller- doelman Martijn Leerdam, dit na een verkeerde inschatting, tot zijn opluchting de bal tot een hoekschop verwerkt zag worden, daar was hij in de 19e minuut kansloos op een kopbal van Casper Bredius: 0-1. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat DVO’32 in de 14e minuut dicht bij de openingstreffer was, maar de paal bleek een sta-in-de-weg. Ook liet Leerdam zich op een positieve wijze gelden, dit met een 2- tal reddingen op rij. Op de inzet van Bredius was hij dus echter kansloos, zo ook in de 23ste minuut op een inzet van Ramon de la Haye, dit na een prima steekpass van Gavin van Dort: 0-2. En dat met deze stand de rust werd bereikt, het mag een klein wonder genoemd worden daar OHVV zeker nog een 2- tal kansen op een ruimere marge onbenut liet.

Na de thee direct wat ophef, want een forse ingreep van OHVV- verdediger Dylan van Loosdrecht werd door de goed leidende scheids Coenraads met rood bestraft. Doch zelfs met een man minder wist OHVV af en toe kansen af te dwingen, dit met zelfs een 3e treffer tot gevolg; in de 59ste minuut klopte David Keijzerwaard DVO’32- goalie Leerdam namelijk bij een snelle uitbraak in de korte hoek. Dat de thuisploeg in de resterende tijd toch nog bijna langszij wist te komen had niet zozeer met kunde te maken, hoewel er vanaf de 0-3 in ieder geval wel meer inzet aan de dag werd gelegd. Met doelpunten van invallers Rick van Haren (rebound) en Christopher Rojer (strafschop) leek de thuisploeg nog een gelijkspel in het verschiet te hebben; zover kwam het echter niet, zeker niet toen invaller Xander Le Pair in de extra tijd een 4e treffer voor OHVV liet aantekenen. En nog was de koek niet op, want kort daarna viel er nog een eigen doelpunt van OHVV te noteren: 3-4.

Door: Leo Kattestaart
Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl