Olympische kwalificatietoernooi oranjevrouwen in Rotterdam en Den Haag

ROTTERDAM – Rotterdam en Den Haag zijn de speelsteden tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi van het Nederlands vrouwenelftal. De OranjeLeeuwinnen zullen in beide steden aantreden. Het toernooi vindt plaats van 2 t/m 9 maart 2016. Het Sparta Stadion is het decor van twee wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen. In Den Haag is de eerste wedstrijd van de Nederlandse vrouwen. In Stadion Woudestein vinden de overige wedstrijden plaats.

Directeur Manfred Laros van Sparta Rotterdam is blij met de keuze voor Het Kasteel: “De OranjeLeeuwinnen voelen zich thuis in ons stadion getuige de laatste twee interlands die zij bij ons speelden. In samenwerking met Rotterdam Topsport gaan we er een mooi evenement van maken met hopelijk plaatsing voor de Olympische Spelen als eindresultaat.”

Nederland neemt het in het kwalificatietoernooi op tegen Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Deze landen werden net als Nederland uitgeschakeld in de achtste finales van het WK. Tijdens het kwalificatietoernooi strijden de landen voor het derde en tevens laatste Europese ticket voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. Duitsland en Frankrijk zijn dankzij hun prestaties op het WK in Canada al verzekerd van deelname aan het Olympisch voetbaltoernooi.

Speelschema kwalificatietoernooi

Woensdag 2 maart
Noorwegen – Zweden Stadion Woudestein, Rotterdam
Zwitserland – Nederland Kyocera Stadion, Den Haag

Zaterdag 5 maart
Noorwegen – Nederland Het Kasteel, Rotterdam
Zweden – Zwitserland Stadion Woudestein, Rotterdam

Woensdag 9 maart
Zwitserland – Noorwegen Stadion Woudestein, Rotterdam
Nederland – Zweden Het Kasteel, Rotterdam

De tijdstippen van de wedstrijden volgen nog.

Thuisvoordeel en ervaring voor EK 2017

De KNVB stelde zich om twee redenen bij UEFA kandidaat voor de toernooiorganisatie. Doordat het kwalificatietoernooi in eigen land is, heeft het Nederlands vrouwenelftal thuisvoordeel. Tegelijkertijd is dit toernooi, zowel voor de fans als KNVB, een warming-up voor het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal 2017 in Nederland.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie