Omar Rziki tekent bij Antibarbari (VR)

Omar Rziki tekende onlangs een contract bij FC Dordrecht. Daarnaast zal de Rotterdamse oefenmeester komend seizoen in dienst treden van Stichting Erasmus Sport. Met deze verbintenis wordt Rziki hoofdtrainer van de vrouwenselectie van Antibarbari.

Hiermee maakt de oefenmeester een onverwachte nieuwe stap in zijn trainingscarrière. Rziki, die in 2015 zijn baan als trainer-coach bij de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en bij HWD (zo) inruilde om in het verre China aan de slag te gaan, zal hierdoor weer zijn rentree maken op de Hollandse velden.

Donderdag 28 maart hebben Omar Rziki en Menno van Dongen, Hoofd Sport bij Stichting Erasmus Sport, de overeenkomst met de benodigde handtekeningen bezegeld. Erasmus Sport heeft een ondersteunde en faciliterende rol. Daarnaast is Erasmus Sport verantwoordelijk voor de exploitatie van het sport centrum. De sportverenigingen die aangesloten zijn bij Erasmus Sport, waaronder Antibarbari, worden autonoom gerund door studenten en ze bepalen zelf hun ambities en doelstellingen. Erasmus Sport zorgt ervoor dat het aantrekken Omar Rziki voor Antibarbari haalbaar is. Met 21 seniorenelftallen, die uitkomen op verschillende niveaus binnen district het West II/West I/Zuid I van de KNVB, is Antibarbari een toonaangevend platform voor nationale en internationale studenten. Daarbinnen ontwikkelt het vrouwenvoetbal zich razendsnel.

Gevraagd naar zijn beweegredenen waarom hij komend seizoen naast het trainerschap bij FC Dordrecht heeft gekozen om ook nog eens de vrouwen van Antibarbari onder zijn hoede te nemen antwoord Omar Rziki: “Op het moment dat er iets op mijn pad komt, dan kijk en luister ik ernaar. Vervolgens ontstaat er een gevoel en maak ik de keuze om iets wel of niet te doen”.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl